Article_Top_970x250

Državljanin BiH provalio u sigurnu kuću u Austriji

U alkoholiziranom stanju

Državljanin BiH provalio u sigurnu kuću u Austriji

velj 17, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

U subotu ujutro dešavala se prava drama u "Sigurnoj kući" u austrijskom Wolfsbergu. Malo iza 8 sati, u objekt u kojem su smještene žene i djeca - žrtve obiteljskog nasilja - pokušao je upasti 28-godišnji državljanin BiH.

Policija pretpostavlja da je državljanin BiH  želio stupiti u kontakt sa svojom obitelji: 35-godišnjom suprugom i djetetom (oboje austrijski državljani) koji su tamo pronašli utočište.

Osoblje Sigurne kuće zaustavilo je državljanina BiH koji je bio pod jakim utjecajem alkohola, prenijela je policija Koruške, prenosi RadioSarajevo.ba.

Međutim, to nije zaustavilo 28-godišnjaka koji živi u Vilahu. Državljanin BiH je potom pokušao preći preko četiri metra visoke ograde na imanju Sigurne kuće.

Čuvari su pozvali policiju, ali dolazak patrole nije smirio nasilnika. Dok je visio na ogradi muškarac je razbijao fasadu, a pružio je fizički otpor i "prijetio da će pobiti" policajce koji su ga fizički svladali.

Na kraju su policajci uz pomoć tzv. paprenog spreja uspjeli staviti lisice na ruke državljanina BiH. Nitko od policajaca nije povrijeđen u incidentu.

Dnevnik.ba