Article_Top_970x250

Državljanin BiH na kruzeru nije zaražen smrtonosnim korona virusom

već danima u karantetni

Državljanin BiH na kruzeru nije zaražen smrtonosnim korona virusom

velj 14, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Državljanin BiH, član posade na kruzeru "Diamond Princess " koji je u karanteni već danima zbog virusa korona, nije zaražen smrtonosnim oboljenjem, pokazali su rezultati testa.

Veleposlanik BiH u Japanu Siniša Berjan za "Glas Srpske" je rekao da je mladić testiran na virus te je rezultat negativan. "I pored nezavidne situacije u kojoj se nalazi, on je u dobrom psihofizičkom stanju, pribran je i odgovoran kako prema sebi tako i prema drugima i pridržava se propisanih mjera zaštite.

Svakodnevno smo u kontaktu i trenutno mu ništa ne nedostaje", kazao je Berjan. Prema njegovim riječima, posada kruzera je najviše izložena virusu jer nisu u režimu karantene kao putnici i redovito izvršavaju svoje redne obveze.

"Naš državljanin srećom ne radi na poslovima koji su u izravnoj vezi sa servisiranjem potreba putnika i stoga je manje izložen kontaktima s drugim ljudima, barem onim s putnicima", kazao je Berjan i istaknuo da je do danas 713 osoba sa kruzera testirano na virus, a zaraza je potvrđena kod njih 218.

Dnevnik.ba