StoryEditor
komentar tvrtka milovića

Država ima para, vi nemate

Piše desk  /  25.06.2022., 13:18h

Tvrtko Milović komentirao je financijsku situaciju u BiH, ustvrdivši da država ima i previše novca uslijed povećanog poreznog priljeva, dok građani žive u neimaštini. Objavu prenosimo u cijelosti.

"DRŽAVA IMA PARA. VI NEMATE

Neki dan, prilično grubo, odbrusio sam nekakvoj volonterki koja prikuplja novac za nekakvo udruženje koje pomaže nekakvim ugroženima... Na njeno "dobar dan" rekao sam samo NE.

Radi se o principijelnom odgovoru na sve one koji po ulici skupljaju pare od ionako opljačkanog naroda. Razlog je jednostavan - dok vi nosate "Apele" i tražite po "40 feninga" od ljudi koji pošteno zarađuju svoj novac, Federacija BiH je samo ove godine uprihodila 200.000.000 KM više nego što zna što će njima!

Ne radi se o novcu kojeg su stekli svojim znanjem, radom ili zalaganjem. Ne. Radi se o ekstra novcu koji se slio u proračun zbog povećanog prihoda PDV-a uzrokovanog enormnim poskupljenjima!

Od silnih para koje je država ove godine otela svojim građanima bez ikakvog razloga, vlast doslovno ne zna što da radi. Pa su tako raspodijelili novac kantonima. 

Tako je najgluplja kantonalna srednjobosanska vlada sastavljena od potpuno anonimnih likova čija imena ne znaju ni zastupnici koji su ih izabrali, dobili ni krivi ni dužni 34 milijuna. 

Da rasporede. 

Ne treba biti nikakva pamet da se zna kako će stranački pijuni rasporediti tolike pare. 

Ali da se vratimo na početak - država ima toliko para da više nikakvi prosjaci, ulični apeli, dobrotvorni koncerti, akcije i skupljanja feninga po blagajnama nisu potrebni. 

Svi kojima treba novac, za bilo što, imaju samo jednu adresu na koju trebaju otići - Vlada FBiH. Ili kanton ako im je bliže. 

Para ima sasvim dovoljno u državnim blagajnama. A nema ga tamo gdje treba - u džepovima građana. 

Vlast se naravno pravi glupa, pa svojim građanima već decenijama ponavlja jednu laž - država treba biti bogata. 

Ne. 

Funkcija države je da građani budu bogati. A države ne mora ni biti", napisao je Milović.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 13:35