StoryEditor

Družile se odmalena: "Jasminu je nazivala pogrdnim riječima!"

Piše D  /  14.11.2019., 07:11h

Rasle smo skupa, slavile zajedno rođendane, preboljele razne dječje bolesti, kaže bivša prijateljica Smiljane Srnec (45), kojoj sude zbog ubojstva, i Jasmine Dominić.

Bila je dobra s obje sestre te su se družile od malih nogu.

- Živjele su kod bake te ujaka i ujne nekoliko kuća od moje, dok se nisu u nižim razredima osnovne škole preselile u Novu ulicu, u kojoj su napravili kuću. Kao tinejdžerice smo izlazile vikendima. Smiljana je moja generacija, a Jasmina je bila tri godine mlađa od nas. Iako su se njih dvije slagale, često su se svađale zbog odjeće i drugih sitnica.

‘Izmišljala je priče o meni‘

Smiljana je bila strahovito dominantna i imala je užasan rječnik. Sestru je nazivala ružnim riječima - govori prijateljica, koja će svoja saznanja o karakteru sestara i njihovu odnosu iznijeti danas na varaždinskom sudu.

Smiljanu terete da je tijekom ljeta 2000. godine udarcima tupim predmetom po glavi ubila sestru Jasminu (23) i njezino tijelo sakrila u zamrzivač obiteljske kuće u Palovcu, gdje je bilo 19 godina.

Sa sestrama je prekinula kontakt s oko 17 godina, jer više nije mogla trpjeti Smiljanino razuzdano ponašanje tijekom izlazaka. Jedan od razloga bio je i taj što je Smiljana izmišljala i govorila ružne stvari o njoj. Slično je na sudu posvjedočila ujna sestara Nada Sabol, koja je Smiljani zamjerila što je pričala izmišljotine o njezinoj djeci.

- Iako su se Smiljana i Jasmina često prepirale, nikad ne bih rekla da bi jedna drugoj mogla tako nauditi. Jasmina je bila inteligentnija i bolja osoba od Smiljane, koja je bila strahoviti paničar. Uz to, bila je i jako gadljiva, jezičava i inatljiva, ali i vrlo pedantna. Kako bi se osvetila ili naudila nekome, bila je u stanju smireno lagati. Jasmina je na sve gledala realno i puno smirenije - kaže sugovornica portala 24sata.hr.

O njihovu ocu, pokojnom Martinu Dominiću, ima samo riječi hvale. Kaže da je radio u inozemstvu te da je pio i prije Jasminina nestanka, ali da je obje kćeri obožavao. Često je govorio: “Moja Jaca, moja Smilja”.

‘Sve su vodile Smiljana i mama‘

- Bio je veliki dobričina i krivo mi je što se sad na njega pokušava prebaciti krivnja. Nikad nije povisio ton na Jasminu i nikad nije bio agresivan. Pamtim ga kao prekrasnog čovjeka koji je pokazivao puno ljubavi prema objema kćerima - priča prijateljica.

Začudila se kad je čula da se Smiljana udala za Ivana Srneca.

Opisuje ga kao jako mirnog i povučenog dečka koji nigdje nije izlazio. Smatra da Martin Dominić i Ivan Srnec nikad nisu imali pravo glasa, jer su glavnu riječ vodile Smiljana i njihova majka Katarina, koje su vrlo slične.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 16:04