StoryEditor
SRUŠIO SE U DVORIŠTE KUĆe

Dron pao u Kosovskoj Mitrovici, srpski mediji pišu da pripada hrvatskim snagama, oglasio se i KFOR

Piše desk  /  23.03.2022., 19:01h
Nešto prije 15 sati u srijedu u južnom dijelu Kosovske Mitrovice srušila se laka vojna bespilotna letjelica.

Radi se o taktičkoj izviđačkoj bespilotnoj letjelici izraelske proizvodnje tipa "Elbit Skylark 1".

Na temelju podataka o zemljama korisnicima, za pretpostaviti je da se radi o dronu hrvatskog kontingenta KFOR ili jedinica koje borave na Kosovu i surađuju s kosovskim sigurnosnim snagama, javljaju srpski mediji, prenosi Direktno.

Iz KFOR-a su za Kosovo online potvrdili da se radi o njihovoj letjelici navevši "da je dron uslijed kvara sletio u jedno privatno dvorište u Mitrovici".

Kako navode, "dron nije izazvao povrede ljudi niti materijalnu štetu, a ubrzo nakon slijetanja izvukla ga je kosovska policija".

"Bespilotna letjelica je provodila rutinsku promatračku misiju kao podršku aktivnostima KFOR-a, u skladu s Rezolucijom Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda 1244 iz 1999. godine, kojom je KFOR obavezan da osigura sigurno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu".

Na kraju se ističe da se KFOR želi zahvaliti "lokalnom stanovništvu na razumijevanju i suradnji i što su odmah kontaktirali kosovske vlasti, što je omogućilo brzo preuzimanje drona i ublažavanje svih neugodnosti izazvanih incidentom".

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 03:25