Dramatična snimka iz Rijeke: Građani i vatrogasci izvlačili djecu iz potopljene igraoniceSCREENSHOT - Youtube
StoryEditor
strašni prizori

Dramatična snimka iz Rijeke: Građani i vatrogasci izvlačili djecu iz potopljene igraonice

Piše desk  /  29.09.2022., 08:26h

DHMZ za danas da bi u Rijeci moglo pasti još 80-ak litara kiše po kvadratu

Novi list objavio je dramatičnu snimku iz centra Rijeke. Iz poplavljene igraonice vatrogasci i okupljeni građani evakuirali su djecu koja su se za vrijeme potopa našli u prostoru koji se počeo puniti vodom.

Rijeku je jučer tijekom večeri pogodilo snažno oborinsko nevrijeme, pa su poplavljene prometnice u središtu grada, prometovanje je onemogućeno, a sve dežurne službe su na terenu.

Službena automatska meteorološka postaja na Kozali u Rijeci srijedu je zaključila s čak 222 litre oborine po četvornom metru, objavio je jutros RiMeteo. U samo jednom danu srušena je prosječna količina kiše za rujan. Kiša je nastavila padati i u prvim satima današnjeg dana nakon sinoćnjeg općeg potopa i od ponoći do dva sata ujutro palo je još 46 litara kiše.

Glavnina kiše u jučerašnjem danu pala je iza 18 sati kada je nevrijeme i počelo. Oko 22 sata oborinski graf Drenova-Brca zabilježio je 144.5 mm. U Rijeci u prosjeku u rujnu padne oko 171 mm kiše.

DHMZ za danas predviđa umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom, lokalno izraženijim. Najobilnija kiša ponovno se najavljuje za područje Jadrana, a za Rijeku se procjenjuje da bi moglo pasti još 80-ak litara kiše po kvadratu.

Oborinska kanalizacija nije mogla prihvatiti svu kišu pa su ulice poplavljene. Izbijeni su i poklopci šahtova pa su neki automobili zaglavili u otvorima.

U bujici je poginuo muškarac.

Dnevnik.ba

09. prosinac 2023 05:34