Article_Top_970x250

Dramatična ispovijest direktora u Parlamentu FBiH: "Ne mogu više šutjeti!"

redžep salić

Dramatična ispovijest direktora u Parlamentu FBiH: "Ne mogu više šutjeti!"

ruj 11, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot

Usvajanje izvještaja u Zastupničkom domu uglavnom je stav procedure. Ali na današnjoj sjednici se dogodilo nešto što nije uobičajeno za bh. prilike.

Redžep Salić, direktor Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i mladih Pazarić, kazao je kako je situacija u Zavodu katastrofalna.

Govoreći pred zastupnicima Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, Salić je kazao kako je zatekao negativno poslovanje.

“Direktor koji je bio tu deset godina nije vodio apsolutno nikakvog računa. Nikakva kontrola nije bila ni od Ministarstva, niti od Vlade. Uputio sam tužbu FUP-u i SIPA-i; do današnjeg dana nitko nije došao. Ogroman je kriminal u Zavodu u Pazariću”, istakao je.

Pozvao je zastupnike da svim svojim sredstvima pozovu FUP, SIPA-u i Tužiteljstvo da dođu i vide kriminal.

“Od trgovine kurbanima, da ne pričam o ostalim stvarima. Preko milijun maraka ima tužba samo za kurbane. Nadzorni odbor košta Zavod 420,000 maraka i ja vas molim da skinete tu kategoriju s naših leđa”, kazao je.

Direktor tvrdi kako petnaest godina u Zavodu nije promijenjen jelovnik za djecu.

“Petnaest godina su djeca gladna”, naglasio je, prenosi N1.

Prema njegovim riječima, najveći problem u Zavodu je nekvalificirana radna snaga.

“Mi imamo pet socijalnih radnika, do kojih sam pokušao napraviti stručni tim. Odveo sam jednu grupu u Sloveniju da vide kako rade u Europskoj uniji”, pojasnio je.

Salić tvrdi da radnici rade u nemogućim uvjetima.

“Ja ne mogu vjerovati da je prije tri godine napravljena nova zgrada, ona se raspada. Ta zgrada nema izolacije. Ja ne mogu više šutjeti. Ako nemamo podršku od vas, taj Zavod treba zatvoriti. Ja sam u nedjelju doživio da nijedna peć ne radi, da je to u zimskoj sezoni ta djeca bi se smrzla. Ne mogu vjerovati kako je netko tako neljudski postupio prema toj kategoriji djece”, istakao je.

Pozvao je zastupnike da dođu u zavod i vide kakva je situacija.

“Poduzeo sam sve mjere, okrenuo sam na pozitivno poslovanje i nadam se da su ljudi shvatili u kakvoj se situaciji nalazi taj Zavod. Žao mi je, ja bih stvarno volio da vam kažem neku bolju situaciju, ali stvarno je situacija katastrofalna”, kazao je.

Dnevnik.ba

Tagovi: