StoryEditor

Drama u zračnoj luci u Tokiju: Sudarila se dva zrakoplova

Piše desk  /  02.01.2024., 12:11h

Zrakoplov Japan Airlinesa gori na pisti u tokijskoj zračnoj luci Haneda, a do požara je došlo nakon što se sudario s avionom japanske obalne straže. Na snimkama koje su objavljene vidi se kako je do požara došlo tijekom slijetanja aviona. Iako je zrakoplov potpuno izgorio, čini se da su svi putnici iz putničkog aviona preživjeli nesreću.

Nakon što su japanski mediji objavili, informaciju o spašavanju svih članova posade i putnika potvrdila je i aviokompanija Japan Airlines. Naime, u zrakoplovu se nalazilo 379 putnika i članova posade, no zabrinutost raste oko putnika u avionu japanske obalne straže u kojem je spašena jedna osoba, dok se za još njih petero traga.

Japanska televizijska kuća NHK je, pozivajući se na vlasti, objavila da se zrakoplov sudario s drugim zrakoplovom nakon slijetanja u Hanedu. Također je izvijestio da je zrakoplov, JAL 516, poletio iz Hokkaida. Prema prvim informacijama, zrakoplov Japan Airlinesa udario je u zrakoplov japanske obalne straže dok je slijetao u tokijsku zračnu luku Haneda. Prilikom slijetanja došlo je do požara. 

Zračna luka Haneda u Tokyu na kojoj se odvio ovaj incident je zatvorena za sav promet, potvrdio je glasnogovornik te otkrio kako je putnički zrakoplov Japan Airlinesa 516 putovao iz zračne luke New Chitose, nedaleko od grada Sapporo na sjevernom otoku Hokkaido udaljenim oko 832 kilometra. Prema podacima Flightradara, avion je sletio u Hanedu u 17.47 sati po lokalnom vremenu, nakon skoro dva sata leta.

U zrakoplovu obalne straže koji se sudario s putničkim zrakoplovom bilo je šest osoba, a samo jedna je pronađena dok se pet smatra nestalima. 

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 02:08