StoryEditor
talačka kriza

Drama u Teksasu: Naoružani muškarac prijeti da će sve pobiti ako mu iz zatvora ne puste sestru!?

Piše desk  /  15.01.2022., 23:19h
Talačka kriza trenutno se odvija u sinagogi u Teksasu. Kako javljaju mediji, muškarac britanskog naglaska, koji je navodno musliman, upao je u sinagogu za vrijeme vjerske službe koja se emitirala uživo na Facebooku te je uzeo taoce. Ne zna se koliko je ljudi unutra.

Daily Mail piše da traži da se njegova sestra pusti iz zatvora.

Njegova sestra je navodno, pakistanka Aafija Sidiki, koja služi 86-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva agenta FBI. 

Na live streamu, koji je ubrzo prekinut, moglo se čuti: "Umrijet ću. Čujete li me. Umrijet ću radeći ovo. Ne plačite za mnom." Kako javlja lokalni Star, muškarac je više puta, dok je live stream još radio, spomenuo svoju sestru i islam. Navodno je rekao i da ne želi da netko bude ozlijeđen, a spominjao je i svoju djecu. Prijenos je pratilo oko 8000 ljudi.

Policija je putem Twittera priopćila da je akcija u tijeku te su pozvali stanovnike da izbjegavaju to područje. Specijalci su okružili zgradu.

"Zasad nema ozlijeđenih, policija je evakuirala područje. FBI-evi pregovarači imaju kontakt s osobom koja se nalazi unutra. U ovom trenutku ne postoji prijetnja za širu javnost. Molimo ljude da izbjegavaju to područje", rekli su iz policije, prenosi CNN. Lokalna televizija javlja da se navodno radi o mentalno poremećenoj osobi.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 17:51