StoryEditor

Drama u Rijeci nakon poraza od Hajduka: Navijači zaustavljali igrače, trener dao ostavku

Piše D  /  28.02.2021., 08:02h

Nakon otprilike sat vremena navijači su se razišli, a kako doznaje Index, na raport su kod armadaša tijekom incidenta otišli kapetan Franko Andrijašević i sportski direktor Ivan Mance.

Rijeka je na Rujevici izgubila od Hajduka i potonula još dublje u rezultatsku krizu, a pripadnici Armade uvredama su zasuli igrače nakon susreta. Pet utakmica u nizu Rijeka je bez pobjede, a trener Simon Rožman potvrdio je da prolaze kroz velike turbulencije.

Navijači Rijeke još donedavno su podržavali igrače bakljadom na treningu, a sad prijete igračima, Upravi i svima koji se nađu u blizini.

Armadaši su derbi s Hajdukom pratili s brda poviše sjeverne tribine, gdje su pod velikim transparentom grupe navijali od prve minute. Nakon neuspjeha igrača na terenu protiv najžešćih rivala, potpuno su planuli. 

"Igrajte, pič..ce, dobit ćete batine", vikali su igračima nakon novog poraza (0:1). 

Potom su se navijači sjurili pred ulaz u klub. Tu su bile tri policijske marice i puno manje policajaca nego navijača koji su pjevali, vikali i uzvikivali prijetnje svima koji su se približili.

Policija je jedva uspijevala očuvati red. Novinari su tijekom incidenta ostali unutar kompleksa stadiona.

Navijači Rijeke zaustavljali su automobile s igračima Rijeke i vikali im da krenu igrati. Policija je uspjela stvoriti prolaz i propustiti automobile. Čuvali su igrače Rijeke od bijesnih navijača.

Simon Rožman nije više trener Rijeke

Simon Rožman (37) podnio je ostavku nakon poraza Rijeke od Hajduka (0:1) na Rujevici u 23. kolu HNL-a. Uprava riječkog prvoligaša ostavku je prihvatila.

"Simon Rožman više nije trener Rijeke. Nakon poraza od Hajduka, Rožman je ponudio i uprava HNK Rijeka prihvatila je njegovu ostavku, a model raskida ugovora bit će  sporazumno dogovoren. Rožman je u Rijeku stigao krajem rujna 2019. godine nakon čega je s klubom ostvario velike rezultate. Rijeka je u 2020. godini osvojila Kup Hrvatske, te se ove sezone plasirala u skupine Europske lige gdje je u konkurenciji Napolija, Real Sociedada i AZ Alkmaara ostvarila zapažene rezultate. HNK Rijeka Simonu želi sve najbolje u nastavku karijere", stoji u priopćenju kluba.

Slovenski trener odlučio je otići iz Rijeke nakon novog poraza od Splićana.

"Imali smo dvije neforsirane izmjene zbog ozljeda. Kad sam izvukao Čerina, pali smo u veznom redu. To je Hajduk iskoristio. Onda smo dali sve u napad. Mi ni iz penala ne možemo dati gol. Moramo skupiti glave, treba se odmoriti. Dali smo sve što imamo, ‘all in‘. Imali smo 15 udaraca u okvir", rekao je nakon poraza od Hajduka.

Rožman je Rijeku preuzeo u rujnu 2019. godine kad je naslijedio Igora Bišćana, koji je otišao u mladu reprezentaciju. U prvoj sezoni na klupi riječkog prvoligaša osvojio je Kup pobijedivši u finalu Lokomotivu 1:0.

U prvenstvu je osvojio treće mjesto, a kao osvajač Kupa plasirao se u kvalifikacije za Europa ligu u kojima je prvo izbacio ukrajinski Kolos, a onda i jaki Kopenhagen. Rijeka je upala u strašno tešku skupinu EL-a s Napolijem, Alkmaarom i Real Sociedadom te je osvojila respektabilna četiri boda, prenosi Index.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 22:53