StoryEditor

Drama na Čiovu: 80 ljudi tragalo za nestalim mladićem (17), da bi se sve pretvorilo i u ‘potjeru‘

Piše D  /  21.02.2020., 10:02h

Prava drama odvijala se u četvrtak u Slatinama na Čiovu. Naime, oko 18:45 sati iz obiteljske kuće se u nepoznatom smjeru udaljio 17-godišnjak, a zabrinuti roditelji odmah su alarmirali policiju. Oko 22 sata krenula je i opsežna potraga HGSS-a i drugih žurnih službi, prenosi Večernji.

Prema riječima voditelja potrage iz splitske stanice HGSS-a Borisa Rožića, na teren je izašlo 30 pripadnika HGSS-a, jedna bespilotna letjelica i dva potražna tima sa psima te 30 vatrogasaca i policijski službenici, piše Dalmacija Danas.

Nakon sat vremena pretraživanja cijelog mjesta, okolnih maslinika i šume, jedan od spašavatelja prepoznao je mladića na ulici nedaleko njegove obiteljske kuće. No, to nije značilo kraj potrage.

Maloljetnik se dao u bijeg. Na sreću sve je završilo dobro i maloljetnik je pronađen. Frane Bebić iz HGSS-a Split zadovoljan je što je potraga imala sretan kraj, ali napominje mladima da dvaput promisle kakvu lavinu pokreću bijegom od kuće.

– Tu smo večeras imali oko 80 članova svih postrojbi, uložena je velika energija da bi se pronašla nestala osoba, roditelji su bili zabinuti jer nisu znali što im se događa s djetetom… Nažalost, ali i nasreću, radilo se o nekakvom strahu od povratka kući i osoba je brzo pronađena, ali ovo je savršen primjer kakvu lavinu može pokrenuti bijeg maloljetne osobe od kuće.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 03:29