Article_Top_970x250

Drama na bh. granici: Migranti sjeli na cestu, okružila ih policija

visokorizične situacije

Drama na bh. granici: Migranti sjeli na cestu, okružila ih policija

svibnja 16, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Nakon što je objavljena informacija da je blizu 50 migranata iz arapskih zemalja zaustavljeno na prostoru graničnog prelaza Maljevac na tzv. ničijoj zemlji između BiH i Hrvatske, ubrzo nakon toga objavljen je i video, prenosi Radiosarajevo.ba.

Kako je prenio BHRT, migranti su nakon što su zaustavljeni sjeli na prometnicu te su okruženi s dvadesetak policajaca. Među migrantima koji su došli do granice i sjeli na cestu ima i djece, invalida i žena. Podsjećanja radi, “Facebook” stranica „Granični prijelaz Maljevac“, objavila je da migranti sjede i leže na dijelu prijelaza pod hrvatskom kontrolom, dok su okruženi policajcima.

Helikopter hrvatske policije nadlijeće prijelaz, a veći je broj i pripadnika Granične policije BiH. Iz Granične policije za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) potvrđeno je da je između 60 i 70 osoba afro-azijskog porijekla koje nisu posjedovale dokumente za prelazak državne granice pokušale blokirati promet preko prijelaza Velika Kladuša – Maljevac.

Navode kako je grupa migranata pokušala blokirati prijelaz, ali su pripadnici granične policije u suradnji s policajcima iz Bihaća uspostavili normalizaciju prometa preko prijelaza.

Dnevnik.ba

 

Article_Bottom_970x250