Article_Top_970x250

Dragičević legao na mjesto gdje mu je sin pronađen mrtav, prosvjednici ne odustaju

jutros pušten iz pritvora

Dragičević legao na mjesto gdje mu je sin pronađen mrtav, prosvjednici ne odustaju

pro 26, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Dragičević je prije podne pušten iz pritvora u kojemu je zadržan 24 sata nakon što je uhićen u utorak.

Pripadnici skupine "Pravda za Davida" ponovo su u srijedu navečer stigli na Trg Krajine u Banjoj Luci kako bi tražili otkrivanje istine o smrti mladića Davida Dragičevića, no tamo su ih dočekali deseci pripadnika temeljne i interventne policije i zabranili im zadržavanje.

Prosvjednike koji su uzvikivali "Pravda za Davida" je predvodio Davor Dragičević, otac pokojnog mladića a on je okupljene pozvao da se ne sukobljavaju s policijom te ih je potom poveo u prosvjednu šetnju banjolučkim ulicama kroz središte grada te prema rječici Crkvena gdje je u ožujku pronađeno Davidovo tijelo.

"Večeras hodamo Davidovim stazama", poručio je Davor Dragičević dodajući kako ga nikakve prijetnje niti represija neće zaustaviti u nastojanjima da otkrije istinu o odgovornima za smrt njegova sina.

Kazao je kako nitko iz skupine "Pravda za Davida" ne želi izgrede niti sukobe te je pozvao policiju da bez oklijevanja privede svakoga tko bi posegnuo za nasiljem.

Dragičević je tijekom šetnje legao na mjesto gdje je njegov sin pronađen mrtav.

Dragičević je prije podne pušten iz pritvora u kojemu je zadržan 24 sata nakon što je uhićen u utorak. Saslušan je u okružnom tužiteljstvu koje protiv nega vodi istragu pod sumnjom da je počinio kazneno djelo ugrožavanja sigurnosi ministra policije RS Dragana Lukača.

Među okupljenima u srijedu ponovo su bili i čelnici oporbe Branislav Borenović iz Partije demokratskog progresa (PDP) i Vukota Govedarica iz Srpske demokratske stranke (SDS) ali su obojica istaknuli kako tamo nisu došli kao političari nego kao roditelji koji daju potporu nastojanima da se pronađu i kazne ubojice Davida Dragičevića.

Davor Dragičević je najavio i kako će u Banjoj Luci uskoro biti održano novo veliko okupljanje članova skupine.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250