Article_Top_970x250

Dragi Ćosiću istekao otkazni rok, ponude za posao ne pristižu

popularni sportski komentator

Dragi Ćosiću istekao otkazni rok, ponude za posao ne pristižu

lis 26, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Marko Lukunić/Pixsell

Drago Ćosić službeno više nije HRT-ovac i zasad je navodno dobio samo jednu ponudu za posao – iz BiH

Podsjetimo što je dovelo do ove situacije u kojoj je dugogodišnji sportski komentator i novinar HRT-a dobio otkaz. Naime, nakon što je završeno Svjetsko prvenstvo u nogometu, javnost je doznala za aferu ulaznice u kojoj je glavni akter bio Drago Ćosić.

Dva mjeseca istraživala se umiješanost Ćosića u preprodaju ulaznica za finalnu utakmicu SP-a u Rusiji. Ćosić, koji je na HRT-u proveo gotovo cijeli svoj radni vijek, tvrdio je kako je upravo on i upozorio svog poslodavca da se ulaznice koje su pripadale HRT-u preprodaju. Epilog cijele afere otkaz je Dragi Ćosiću bez prava na otpremninu.

Kao iskusnom novinaru i komentatoru, Ćosiću ne bi trebao biti problem pronaći novi posao, ali izgleda da on trenutačno nije poželjan suradnik. Kako doznaje Večernji list, sportski novinar nije dobio poziv za suradnju ni s jednog sportskog kanala poput Arene sporta ili Planet sporta, a ponuda navodno nema ni s drugih nacionalnih televizijskih kuća. Ćosić nije baš u najboljim odnosima s komentatorima navedenih kanala, a oni su svi uglavnom bivši zaposlenici HRT-a koji su godinama radili u istoj redakciji s Ćosićem. Navodno je Ćosić dobio samo jednu ponudu za posao i to od Sport kanala iz Bosne i Hercegovine čiji je vlasnik Dragan Šolak.

Oni su u potrazi za komentatorima i, kako se šuška, Drago Ćosić mogao bi biti na listi njihovih novih zaposlenika. Od kolega koji su stali na Ćosićevu stranu nakon cijele aferebio je Mićo Dušanović koji ne vjeruje da je Ćosić imao bilo kakve veze s navedenom aferom. U intervju koji je nedavno dao za Slobodnu Dalmaciju, Dušanović je rekao:

– Mislim da je katastrofalno to što se dogodilo kolegi Ćosiću. Ne mogu shvatiti da jedna kuća može ovako nešto napraviti nekome tko je evidentno nevin. Drago Ćosić ništa nije napravio. Pitam se tko ga toliko mrzi da mu je uništio život lažima, tko mu je objesio metu na leđa? – rekao je tada Dušanović.

Kolega Ćosić nakon cijele se afere povukao iz javnosti pa tako i na naš telefonski poziv upućen jučer nije odgovarao.

Dnevnik.ba

Tagovi: