Article_Top_970x250

Dragan Čović održao sastanak s kardinalom Vinkom Puljićem

sarajevo

Dragan Čović održao sastanak s kardinalom Vinkom Puljićem

ruj 27, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

"Prilikom susreta koji je održan u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu, dr. Čović i kardinal Puljić razgovarali su aktualnome stanju, te su razmijenili mišljenja o društveno – političkim prilikama u domovini Bosni i Hercegovini.

Dragan Čović je upoznao kardinala Puljića o vođenim razgovorima o implementaciji izbornih rezultata, kako bi se napokon uspostavila učinkovita vlast na svim razinama u BiH, nastavio investicijski zamah, kao i neophodni projekti i reforme.

Također, istaknuto je kako se moraju pronaći zajednička rješenja te iskazati spremnost za gradnju iskrenih odnosa i uvažavanja. Hrvatska strana nema dvojbi, snažno zagovara ubrzani put euroatlantskih integracija za BiH.

Kao izlazak iz krize Dragan Čović je naveo isključivo međusobno uvažavanje i zajednički dogovor SNSD-a, SDA i HDZ-a BiH kao demokratski izabranih predstavnika konstitutivnih naroda u BiH. 

Napredak, stabilnost, uvažavanje i nastavak reformskih procesa u Bosni i Hercegovini prioritet je Hrvatskog narodnog sabora, naveo je Čović, te kazao, HNS neće odustati od rješavanja ključnih pitanja kako bi Hrvati bili istinski jednakopravni s ostala dva konstitutivna naroda u BiH.

Razgovarano je o stanju Hrvata katolika te svim izazovima i prijetnjama za hrvatsku opstojnost u Bosni i Hercegovini.

Iskazano je obostrano zadovoljstvo susretom, te je dogovorena daljnja komunikacija s ciljem bolje informiranosti o stanju hrvatskog-katoličkog puka u Bosni i Hercegovini. 

Dragan Čović je na kraju susreta zahvalio kardinalu Puljiću na njegovoj prije svega duhovnoj potpori, te mu je darovao svoje dvoknjižje Iznad crte i Iznad crte 2." 

Dnevnik.ba