StoryEditor
poznati voditelj i liječnik

Dr. Oz ulazi u utrku za američkog senatora, podržao ga i Trump

Piše desk  /  04.06.2022., 16:30h

Poznato televizijsko lice dr. Mehmet Oz bit će republikanski kandidat za senatora iz američke savezne države Pennsylvania. To znači da će u izbornoj utrci biti još jedan političar kojeg podržava bivši američki predsjednik Donald Trump.

Bivši izvršni direktor jednog od najvećih investicionih fondova Bridgewater Associates David McCormick je odlučio da kandidaturu ustupi Ozu.

Ozu, umirovljenom liječniku i televizijskom voditelju turskog porijekla, protukandidat na izborima, koji će biti održani 8. studenog, bit će demokrat John Fetterman.

Republikancima su ovi izbori vrlo bitni, jer su im prilika da uspostave većinu u gornjem domu Kongresa Sjedinjenih Američkih Država. Obrazlagajući zašto je ustupio kandidaturu, McCormick je poručio da će učiniti sve kako bi republikance u Pennsylvaniji ujedinio.

Trump je podržao 190 kandidata u pokušaju da se što bolje pozicionira u Republikanskoj stranci. Oza je podržao još u travnju, i to nakon što je od kandidature odustao Sean Parnell koji je bio njegov prvobitni izbor. Parnell je odustao od kandidature nakon što su se pojavili navodi da je zlostavljao suprugu.

Kako piše Al Jazeera Englih, i Oz i McCormick se smatraju dijelom Trumpove populističke agende "Amerika na prvom mjestu (America First)". Demokrati trenutno imaju većinu u oba doma Kongresa.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 12:13