Article_Top_970x250

Dr. Nakaš o Novalićevoj izjavi: Tužiteljstvo treba reagirati

šokantan istup

Dr. Nakaš o Novalićevoj izjavi: Tužiteljstvo treba reagirati

lip 05, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Avaz

Ugledni sarajevski liječnik Bakir Nakaš reagirao je na izjavu premijera FBiH Fadila Novalića koji je kazao kako nisu žurili pri nabavi cjepiva kako ne bismo bili pokusni kunići. Prema riječima Nakaša, premijer je ovom izjavom pokazao nedostatak znanja.

– Očito je da čovjek nije vješt i ne zna koliko je brige potrebno za zdravlje ljudi. Njegova izjava je prava dječja i to je alarm da reagira tužiteljstvo i pokrene kazneni proces. Jedini mu je izlaz da se opravda što do sada ništa nije učinjeno povodom nabave cjepiva protiv koronavirusa – kazao je Nakaš.

Nakaš je dodao kako Novalić ovom svojom izjavom obrazlaže zašto se nismo igrali države. Sjetite se, kaže Nakaš, te njegove izjave prije nekoliko mjeseci, a ovo je samo nastavak.

– Vjerojatno će sutra biti neka treća koja će slijediti neki novi model kada se ispostavi da nema ovih milijun cjepiva koje su najavili. Politika se ne treba baviti ovim poslom. Politika treba osigurati uvjete, a nabavu treba prepustiti stručnjacima – govori dr. Nakaš na kraju.

Dnevnik.ba