StoryEditor

Dr. Goran Jusup iz Obrovca: ‘Veroniku nisam uspio spasiti‘

Piše D  /  07.12.2019., 07:12h

Jela je kruh i salamu. Uletjela je u sobu i gušeći se pala na mene. Sve sam pokušao da je spasim, rekao je doktor Goran Jusup iz Obrovca, pišu 24sata.

Veronika Pecolaj (26), koja je iznenada umrla u četvrtak navečer u stanu liječnika Gorana Jusupa, umrla je uslijed gušenja, doznaje se u splitskoj bolnici gdje je na Odjelu patologije u subotu obavljena obdukcija.

Splitski liječnici su utvrdili kako se Pecolaj ugušila povratom želučanog sadržaja. Za to vrijeme u susjednoj sobi je bio liječnik Jusup koji je nakon što je shvatio što se dogodilo zatražio pomoć susjeda. Nakon što je u stan stigla prvo policija, a zatim i ekipa Hitne medicinske pomoći, mogli su samo utvrditi smrt mlade djevojke. 

Navodno je dr. Jusup tražio pomoć susjeda, lupajući im na vrata i govoreći da se ugušila komadićem kruha te vikao da zovu pomoć.

Veronika Pecolaj hrvatskoj je javnosti postala poznata nakon što su mediji otkrili da se lažno predstavlja kao medicinska sestra koja je bila zaposlena kod dr. Jusupa. Liječnika je u međuvremenu napustilo 900 pacijenata, a otkaz ugovora sa HZZO- om Jusup je dobio nakon što je priča javno objavljena.

Prva kontrola HZZO-a bila je 2018., a nakon ponovljene kontrole 2019. pokrenut je postupak za raskid ugovora. Od tada, već osam mjeseci, Obrovčani imaju samo jednu liječnicu, dok druga, zamjenska, povremeno dolazi u Obrovac iz okolnog mjesta. Na otvoreni natječaj za radno mjesto obrovačkog liječnika opće prakse nitko se nije javio, osim jednog liječnika, koji je ponudu ubrzo povukao.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 13:25