StoryEditor

Dosudili su penal Portugalu pa ga poništili i dali Švicarcima!

Piše D  /  05.06.2019., 10:06h

Uvođenjem VAR-a i tehnologije bilo je svima jasno da ništa više neće biti isto u nogometu. Neke je VAR zbunio, a nekima pomogao. Tako je bilo i na utakmici između Švicarske i Portugala u polufinalu Lige nacija. 

Fabian Schär srušio je Bernarda Silvu u svom kaznenom prostoru i Felix Brych dosudio je penal za Portugal na opće oduševljenje domaćina. Penal je bio jasan kao dan, tu nije bilo priče, a onda je Portugalce zabrinulo kada se Nijemac zapričao s ljudima iz VAR sobe. Čekali su samo potvrdu penala, a onda šok. Ostao je penal, ali samo na drugoj strani!

Da, Brych je nakon nekoliko minuta razgovora i provjere dosudio penal za Švicarsku i to zbog jednog starta koji je bio prije onog prekršaja na Bernardu Silvi. Semedo je srušio Seferoviać, što Nijemac prvotno nije vidio i Portugalci su jurnuli u kontru, ali nakon VAR-a i oči sokolovih iz sobe, Brych jeskužio da je krivo procijenio i Švicarci su dobili penal. Ricky Rodriguez bio je siguran i zabio je za 1-1, dok je za Portugalce zabio Cristiano Ronaldo još u prvom poluvremenu.

VAR je još jednom pokazao kako je unio revoluciju u nogomet jer teško da bi ovo itko skužio bez ponovljenih snimki. Nešto slično vidjeli smo i prije nekoliko mjeseci na utakmici SPAL-a i Fiorentine kada je sudac prvo dosudio penal za domaćine, a onda nakon nekoliko minuta i razgovora s ljudima iz VAR sobe, penal dodijelio momčadi iz Firenze.

Ta, ali i današnja situacija mnoge je zbunila, no VAR se pokazao kao sjajnim oruđem u otkrivanju situacija koje ponekada promaknu sudačkom oku, prenosi 24sata.hr.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 10:48