Article_Top_970x250

Došao taksijem, posudio Ferrari vrijedan milijune eura za probnu vožnju, pa odjurio u nepoznatom pravcu

prilika čini lopova

Došao taksijem, posudio Ferrari vrijedan milijune eura za probnu vožnju, pa odjurio u nepoznatom pravcu

svibnja 15, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Profimedia

Oportunistički "kolekcionar" rijetkih automobila ukrao je dva milijuna eura vrijedni Ferrari 288 GTO tako što se je hinio da ga uzima na probnu vožnju, piše BBC.

Policija iz njemačkog grada Düsseldorfa rekla je da je sumnjivac pokazivao interes za kupnju skupocjenog Ferrarija iz 1985. godine. Do autosalona dovezao se taksijem, a onda je otišao na testnu vožnju s prodavačem.

No, u trenutku kad je prodavač zaustavio auto te izašao kako bi ustupio vozačko mjesto potencijalnom kupcu, ovaj je iskoristio priliku, nagazio pedalu gasa i odjurio s Ferrarijem u nepoznatom smjeru.

Na sreću auto salona, Ferrari je kasnije nađen u jednoj garaži u gradiću Grevenbroich, nedaleko od Düsseldorfa. Automobil je nađen zahvaljujući dojavi koju je primila policija, ali kradljivcu i dalje nema traga. No, policija je objavila njegovu fotografiju te moli javnost za bilo kakve informacije.

Inače, ovaj je Ferrari prešao samo 43.000 kilometara, a jednom je pripadao i bivšem F1 vozaču tima iz Maranella, Eddieju Irvineu. Slični primjerci ovog modela prodavali su se u prošlosti za cifre između 2 i 3 milijuna dolara.

Jedan od problema za kradljivca upravo se krio u upadljivost i prepoznatljivosti ovog modela zbog čega ga je prilično teško prodati na crnom tržištu. Naime, za baš svaki primjerak ovog modela (napravljeno je njih 272) zna se njegova povijest i trenutni vlasnik, zbog čega bi potencijalni kupci brzo ustanovili da je ukraden.

Dnevnik.ba