StoryEditor

DORH naložio prikupljanje podataka o bivšoj tvrtki Kujundžićeve supruge

Piše D  /  28.01.2020., 07:01h

Portal Telegram objavio je kako je dobio potvrdu predsjednika zagrebačkog Trgovačkog suda da je Županijsko državno odvjetništvo zatražilo dokument s odlukom o imenovanju likvidatora Zidnog vrta, dok je policija po neslužbenim podacima počela po nalogu DORH-a prikupljati dokumentaciju o poslovanju Tatjane Kujundžić, prenosi Hina.

Likvidator te tvrtke bio je Jure Marušić čija je tvrtka Mar Delta godinu ranije financirala predsjedničku  kampanju Milana Kujundžića s deset tisuća kuna, objavio je u ponedjeljak Jutarnji list čijoj je novinarki Marušić rekao da ga je Trgovački sud u Zagrebu imenovao za likvidatora Zidnog vrta, a to što je njegova tvrtka godinu ranije donirala Kujundžića s tim nema veze pa nema govora o sukobu interesa.

Premijer Andrej Plenković izjavio je u utorak da je razriješio Milana Kujundžića s mjesta ministra zdravstva jer se u ovom trenutku nije mogao fokusirati na bitne teme u zdravstvu.

Smijenjeni ministar zdravstva Milan Kujundžić ustvrdio je u priopćenju da je njegovom odlasku  prethodio orkestrirani medijski napad potaknut grupacijskim interesima, a da je povod njegova imovinska kartica. Ustrajao je u tvrdnji da se radilo samo o formalnoj nomotehničkoj omaški kod ispunjavanja imovinske kartice, pri čemu je točno naveo sve svoje nekretnine, ali nije precizno naveo broj kvadrata.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 00:43