StoryEditor
nastavak hegemonističke politike

Đonlagić (DF): Komšić će biti kao nov, strateški cilj nam je da u Predsjedništvu bude 2:1

Piše desk  /  20.05.2022., 20:41h

Zastupnik Komšićeve Demokratske fronte u Zastupničkom domu Bosne i Hercegovine Dženan Đonlagić u Danu uživo govorio je o dolasku Charlesa Michela, neusvajanju europskih zakona, izborima, Željku Komšiću, Draganu Čoviću, političkoj situaciji i drugim aktualnim pitanjima.

Nakon što je predsjednik DF i član Predsjedništva BiH Željko Komšić operirao kralježnicu u sarajevskom Kliničkom centru, Đonlagić je kazao da je on dobro.

“Čuli smo se poslije zahvata. Sve je uspješno urađeno. Oporavak ide dobro. Očekujemo da će se u skorije vrijeme vratiti redovnim aktivnostima”, rekao je Đonlagić.

Kada je riječ o predstojećim Općim izborima u listopadu na kojima je Komšić najavio da će ponovo biti kandidat za člana Predsjedništva BiH, Đonlagić kaže da će “biti kao nov” jer je bitno da građani dobro odaberu tko će sjediti u Predsjedništvu i da je fokus DF-a onemogućiti kandidata HDZ-a BiH u ovu instituciju.

“Ono što je naš strateški cilj da u Predsjedništvu BiH bude 2:1 za BiH”, objasnio je Đonlagić.

Važno je nastaviti viziju građanskog koncepta DF-a na svim nivoima istakao je Đonlagić.

“Mi se borimo protiv politike HDZ i odnosa ove stranke prema državi”, naveo je Đonlagić.

HDZ koristi poziciju u ministarstvu financija i trezora BiH kako bi bili onemogućeni izbori odnosno njegovo financiranje, ocjenjuje Đonlagić te dodaje da ako ne bude usvajanja proračuna morat će reagirati visoki predstavnik.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 06:32