Article_Top_970x250

Donirao 12 kompjutera učenicima koji nisu mogli pratiti online nastavu, evo što je poručio

sarajevo

Donirao 12 kompjutera učenicima koji nisu mogli pratiti online nastavu, evo što je poručio

ožu 26, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Arhiva

Profesorica OŠ "Musa Ćazim Ćatić" u Sarajevu na Facebooku se zahvalila anonimnom donatoru koji je kupio 12 kompjutera za učenike te škole koji nisu mogli pratiti online nastavu u jeku krize koju je izazvao koronavirus, prenosi faktor.ba.

Njenu poruku prenosimo u cijelosti:

U ovim teškim trenucima za sve nas, ja jednostavno imam potrebu napisati i javno se zahvaliti roditeljima mojih učenika. Radim u OŠ "Musa Ćazim Ćatić", razrednica sam VII2 odjela koji broji 25 učenika. Predajem BHS jezik i književnost za više od stotinu učenika.

Počela je online nastava gdje bi svaki učenik trebao imati pristup kompjuteru. Nažalost, nemaju svi tu mogućnost. Jedan od mojih roditelja donirao je 12 novih kompjutera. Inzistirao je na tome da ostane anoniman. Sve kompjutere osobno je odnio na njihove adrese. Nisam imala dovoljno riječi da mu se zahvalim, ali ono što je on napisao me je oduševilo i vratilo vjeru u ljude. Prenosim vam njegovu poruku:

"Ja sam ratno dijete. Rat sam proveo u izbjeglištvu i za mnoge stvari koje sam imao morao sam čekati nečiju dobru volju. Vjerujem da će netko i od ove djece sutra sjetiti se ovog kompjutera i učiniti dobre stvari kad bude u mogućnosti. Mi, hvala Bogu, imamo mogućnost i samo vraćamo dugove za nešto što je nama ranije urađeno".

Dnevnik.ba