StoryEditor
bivši predsjednik sad-a

Donald Trump stigao u New York gdje će se pojaviti pred sudom kako bi čuo optužnicu

Piše desk  /  04.04.2023., 08:04h

Donald Trump stigao je u New York City dan prije nego što će se pojaviti pred sudom gdje će odgovoriti na prvu kaznenu optužnicu podignutu protiv bivšeg američkog predsjednika.

Oko 14:15 po tamošnjem vremenu u utorak, Trump će se pojaviti u zgradi suda gdje je velika porota koju je sazvao okružni tužitelj Manhattana Alvin Bragg prošlog tjedna izrekla svoju optužnicu, kako bi saznala točne detalje o tome koje je zakone navodno prekršio.

Očekuje se da će ga prilikom suđenja fotografirati i uzeti mu otiske prstiju, ali mu neće staviti lisice prema dogovoru koji je njegov pravni tim postigao s Braggom, rekao je prošlog tjedna Trumpov odvjetnik Joe Tacopina.

Bivši predsjednik otputovao je u ponedjeljak oko podne iz međunarodnog aerodroma Palm Beach, leteći nešto više od tri sata do grada u kojem je izgradio svoju karijeru nekretninskog mogula i reality TV zvijezde, ali je naposljetku napustio zbog sve konzervativnije južne države 2019.

“Amerika nije trebala biti ovakva!”, Trump se žalio na svom profilu na Truth Socialu u nedjelju navečer, u objavi u kojoj je objavio svoje planove putovanja za naredne dane.

Kasno poslijepodne ušao je u kompleks Trump Tower na njujorškoj Petoj aveniji nedaleko od Central Parka, gdje ima stan i urede. Bivši predsjednik mahnuo je javnosti i, odjeven u svoju standardnu odjeću od plavog odijela, bijele košulje i duge jarko crvene kravate, nestao u neboderu.

Važni detalji slučaja mogli bi se otkriti prije nego što Trump stupi u sudnicu. Medijske organizacije uključujući Washington Post, New York Times i CNN zatražile su od suca Juana Merchana da objavi Braggovu optužnicu, koja navodno sadrži više od 30 optužbi i najmanje jedno kazneno djelo povezano s isplatom tajnog novca koju je omogućio zvijezdi filmova za odrasle Stormy Daniels uoči izbora 2016.

Ista skupina novinskih organizacija također traži od Merchana da dopusti kamere u sudnici. Kako god on odlučio, pojavljivanje bivšeg predsjednika u New Yorku dobit će najveći mogući publicitet. U ponedjeljak ujutro lokalne televizijske mreže na Floridi prenosile su Trumpov dolazak u njegov golf klub u West Palm Beachu, a kamere su bile postavljene na aerodromu odakle je otputovao.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 10:09