Article_Top_970x250

Donald Trump kaže da mu ne smeta objava izvješća o ruskom utjecaju na izbore

predsjednik sad-a

Donald Trump kaže da mu ne smeta objava izvješća o ruskom utjecaju na izbore

ožu 20, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Američki predsjednik Donald Trump rekao je da mu neće smetati objave izvješća o istrazi koju specijalni tužitelj Robert Mueller vodi o navodnom ruskom upletanju u američke izbore i mogućim vezama s Trumpovom tadašnjom predsjedničkom kampanjom.

"Neka to bude objavljeno, da ljudi vide, odluka je na glavnom državnom odvjetniku... i vidjet ćemo što će se dogoditi", rekao je Trump novinarima u Bijeloj kući.

"Vidjet ćemo je li ono pošteno", dodao je predsjednik.

Mueller priprema izvješće za državnog odvjetnika Williama Barra kojemu će predočiti rezultate svoje istrage o tome je li se Rusija miješala u američke izbore i je li Trump protuzakonito pokušavao spriječiti istragu.

Trump odbacuje bilo kakav dosluh ili pokušaj ometanja istrage. Rusija odbacuje sve optužbe za upletanje u američke predsjedničke izbore.

Barr je već pod pritiskom zastupnika koji ga pozivaju da javno i brzo objavi dokument iako on ima veliku slobodu da odluči što će objaviti.

Trump je i u srijedu doveo u pitanje legitimnost Muellerove istrage.

"Moja izborna pobjeda bila je sjajna - jedna od takvih -u povijesti naše zemlje, bio je to strašan uspjeh, deseci milijuna birača i sada će netko tko nije nikada dobio glas pisati izvješće", rekao je Trump.

Zastupnički dom američkog Kongresa izglasao je prošli tjedan s 420 'za' i nijednim protivnim glasom neobvezujuću rezoluciju kojim se poziva da se Muellerovo izvješće predstavi i Kongresu i javnosti. Ne zna se kako će se u tom pitanju postaviti Senat. 

Robert Mueller dobio je zadaću istražiti rusko navodno upletanje u predsjedničku kampanju u korist Trumpa i to od  svibnja 2017., kada je Trump smijenio direktora savezne policije (FBI) Jamesa Comeya koji je nadzirao istragu, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250