StoryEditor
goražde

Don Josip Tadić: Uskrs je poticaj da budemo graditelji mira, čovječnosti I ostalih vrijednosti

Piše fena  /  17.04.2022., 15:59h
U župnom uredu "Sveti Dominik" u Goraždu povodom velikog katoličkog blagdana Uskrsa danas je služena misa koju je predvodio župnik don Josip Tadić. Svetkovinu Iskusova uskrsnuća slavi nekolicina vjernika koji žive u tom gradu, a ovu radost dijele sa svojim bližnjim, susjedima i prijateljima.

Uz čestitke vjernicima, don Josip Tadić je svim građanima uputio poruke mira i ljubavi, naglasivši da je univerzalna poruka Uskrsa, poruka nade.

- Uskrs je nama poticaj da ćemo jednog dana uskrsnuti na život vječni, živjet ćemo život plemenito i čovječno. Zaslužujemo zapravo jednog dana uskrsnuti poput Isusa Krista. Slaveći svetu misu radujemo se uz ovaj naš najveći kršćanski blagdan i tu radost želimo dijeliti sa svim našim sugrađanima i ujedno je to poticaj svima da budemo graditelji ovog društva, graditelji mira i čovječnosti i svih ostalih vrijednosti - kazao je Tadić.

U periodu kada vjernici različitih vjerspovijesti obilježavaju svoje svetkovine, ukazao je na ljepotu različitosti i nit koja ih povezuje.

- Svi mi zapravo vjerujemo u jednog Boga, samo ga ispovijedamo na drugačiji način, ali svi smo pozvani u ovom vremenu da radimo prije svega na sebi. Radeći na sebi to je oplemenjenje svega ostalog – naglasio je on.

Nada se da će Goražde pohoditi sve veći broj vjernika katoličke vjeroispovijesti, okončanjem izgradnje Crkve Drinskih mučenica.

- Izgradnja dosta dobro napreduje, Crkvu Drinskih mučenica smo uspjeli ukroviti i salili smo kosu ploču. Nadam se u narednom vremenu bit će sve intenzivniji radovi i vjerujem da ćemo jedo spomen dana uspjeti zatvoriti i slaviti svetu misu na njihov spomen dan. Već u iduću nedjelju dolazi nam autobus vjernika iz velikog Grđivca odakle je sestra Jula Ivanišević i to je zapravo prva grupa hodočasnika ove godine, a druga dolazi već u petom mjesecu - kazao je župnik župe Sveti Dominik.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 21:32