StoryEditor
IZBORI U HRVATSKOJ

Domovinski pokret o koaliciji s HDZ-om: Razgovarat ćemo sa svima

Piše Desk  /  17.04.2024., 21:02h

U ovom trenutku HDZ ima 59 mandata, a Domovinski pokret 13. Čini se da je Domovinski pokret jedina stranka s kojom bi HDZ mogao u koaliciju kao relativni pobjednik izbora, ali ni to još uvijek, čak i s tri mandata iz XI. izborne jedinice, nema 76 ruku.

Odgovarajući na pitanje bi li Domovinski pokret išao s HDZ-om ili SDP-om, Stipe Mlinarić je za RTL rekao: "Neću vam to reći nikada, ni u kampanji nikad to nisam odgovorio novinaru jer nemam razloga odgovarati na takva hipotetička pitanja. Tko pristane na 10 zahtjeva Domovinskog pokreta, može početi pregovarati, a o koaliciji će odluku donijeti Predsjedništvo. S kim će se pregovarati, to je na DIP-u i na hrvatskim građanima."

Mlinarić: Predsjedništvo će odlučiti s kim ćemo 

"Prerano je za suditi. Eto ga na, prerano je. Vi meni kažete, što? Da je kasno? Ja znam da je veliko nestrpljenje, ali ne ide to tako. Mi smo treća stranka, to je ogroman uspjeh. Imamo plavu i crvenu Hrvatsku. Koje je brdo nama bliže? Ključno je da ćemo razgovarati sa svima", rekao je Penava reporteru Nove TV. 

Penava: Razgovarat ćemo sa svima 

"Plenković me prozvao Jugoslavenom? Teške izjave su svjedočile o predsjedniku vlade. To je žargon ulice. S kime smo bliži? S Domovinskim pokretom. Imamo program, ciljeve. Većina europskih političara ima takav ego, ali volio bih da je više puno djela, a manje riječi", rekao je Penava. 

Na pitanje tko je zvao i je li ga već netko zvao, Penava kaže: "Zvali su me sa svih strana. Puno njih me zvalo s različitih političkih strana, to je tako u politici."

Na pitanje je li ga zvao Zoran Milanović, Penava kaže: "Nismo se čuli, ajmo tako reći. Za koji me rok zvao? Danas me nije zvao", kazao je. 

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 21:22