StoryEditor

Domić: Slučaj vršnjačkog nasilja u Jajcu dokaz da je društvo zakazalo

Piše D  /  11.05.2021., 02:05h

- Nije sustav taj koji je u većoj mjeri zakazao. Zakazalo je cjelokupno društvo i to nas sve žalosti i svi moramo raditi više, ne samo institucije, nego i obitelji - kazao je Domić odgovarajući na upit novinara da prokomentira situaciju nakon što se pojavila videosnimka koja prikazuje zlostavljanje učenice osnovne škole iz Jajca.

Domić je istaknuo da institucije imaju mehanizme te da se radi, među ostalim, o protokolu o postupanja u slučaju nasilja u školama, ali je naglasio da se mora raditi na prevenciji.

- Rješenje je prevencija, odnosno rad s djecom koji mora biti intenzivniji. Svi moramo shvatiti da bilo kakav oblik nasilja, pogotovo vršnjačkog, nije društveno prihvatljiv, ali moramo biti svjesni da slučaj u Jajcu nije usamljen. Sada se, nažalost, bavimo posljedicama i to će raditi sve institucije, od Centra za socijalni rad, policije, a bit će uključeni i školski psiholozi i pedagozi - kazao je Domić.

Videosnimka vršnjačkog nasilja u Jajcu objavljena je proteklih dana na društvenim mrežama, a potom i u brojnim bh. medijima.

Prikazuje učenicu osnovne škole koju zlostavlja druga djevojčica, uz odobravanje skupine djece koja su taj događaj snimala mobitelima.

U MUP-u SBŽ-a potvrdili su da policija istražuje ovaj slučaj te da je o svemu obaviješteno i Tužiteljstvo SBŽ-a.

>>>(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Djevojčica se iživljava na vršnjakinji, ostali učenici huškaju i snimaju<<<

>>>Jajce: Pretučenoj djevojčici pozlilo, roditelji je odveli u Hitnu<<<

>>>Potresna ispovijest majke pretučene djevojčice iz Jajca: Ne vidi na oko, otac vršnjakinje sa snimke je udario i mene<<<

>>>Majka pretučene djevojčice pozvana u policiju, prijavio ju je otac zlostavljačice<<<

Dnevnik.ba

23. srpanj 2024 23:31