StoryEditor
teorije zavjere

Domazet Lošo: Kijev nikad nije bio ukrajinski, rat je pokrenula okultna oligarhija, izbjeglice su glumci, Putin nije spomenuo nuklearno oružje, Zelenski je hodao u štiklama, ovo je boj Krista i Antikrista

Piše desk  /  09.03.2022., 12:17h
Tekst u nastavku neovisni fakct-checker portal Faktograf.hr razotkrio je kao širenje teorija urote. Naime, umirovljeni admiral Hrvatske vojske Davor Domazet Lošo upustio se u širenje ruske propagande i teorija zavjere o ratu u Ukrajini. Za rat je optužio "okultnu oligarhiju" na Zapadu i niz drugih kvalifikacija koje ne odgovaraju stvarnim činjenicama. Dnevnik.ba u svome tekstu o intervjuu admirala Domazeta Loše naveo kako se radi o "kontroverznom intervjuu", a objavili smo i reagiranje na intervju koje je napisao poznati hrvatski svećenik iz Münstera, teolog i književnik dr. fra Luka Marković pod naslovom "Odgovor admiralu Loši: ‘Admirale, dođi k sebi i ne sramoti hrvatski narod‘". (Edit: 17.3.2022.).

Umirovljeni admiral Davor Domazet Lošo u emisiji Podcast Velebit iznio je kontroverzne, za mnoge i šokantne stavove o zbivanjima u Ukrajini.

"Rat je pokrenula okultna oligarhija, koja je nastala u Veneciji pa je preko Nizozemske došla u Veliku Britaniju, a iz nje u Ameriku", započeo je svoju analizu umirovljeni admiral. "Okultna oligarhija vlada dubokom državom", pojasnio je.

"NATO je od Drugog svjetskog rata služio američkoj okultnoj oligarhiji za pacifikaciju Europe. Putin je povukao crvene linije, nacionalna sigurnost Rusije je bila ugrožena sa svih strana", nastavio je.

Lošo je ponudio i malo povijesnog konteksta za aktualni rat u Ukrajini.

"Ne zaboravimo da je u 10. stoljeću na području današnje Ukrajine uspostavljena Hazarska država, koju će - ona je trajala otprilike 300 godina - dokinuti ruski knez Svjatoslav. Hazari to nikad nisu oprostili Rusiji i zato je nametnuta Oktobarska revolucija koja je dobro razorila Rusiju", rekao je.

Lošo nema dobro mišljenje o Stepanu Banderi i njegovim ideološkim nasljednicima. Smatra ih lutkama na koncu zapadnih obavještajnih službi.

"U Ukrajini je 2014. grubo izvršen državni udar s elementima nacističkih skupina inspiriranih Stepanom Banderom. Njegovi spomenici sada niču diljem Ukrajine. Ukrajina je stvorena u Oktobarskoj revoluciji, ukrajinski jezik je inačica ruskog jezika. Ukrajinski je narječje ruskog", kazao je Lošo.

Poriče Ukrajincima da su nacija sa svojim jezikom.

"Kijev nikada nije bio ukrajinski, nikada!" uskliknuo je.

"U Ukrajini se provodila nacifikacija. Kako ne uvažavaju da je Ukrajina ruska zemlja?" pita se.

Banderine snage opisuje kao "čisto nacističke" te se zgraža nad pozdravom "Slava Ukrajini".

No Lošo odbija usporedbe s Domovinskim ratom.

"Nikakve veze nema Domovinski rat s ovime što se događa u Ukrajini. Naš HOS se ne može uspoređivati s Azovom", naglasio je.

"Putin nigdje nije govorio o nuklearnom oružju, nigdje ga nije spomenuo. On je u svojem obraćanju spomenuo snage odvraćanja, a to može biti i hipersonično oružje", ističe admiral.

Lošo prognozira kada će završiti rat, koji odbija nazvati ruskom invazijom ili ratom uopće, već govori stalno o "specijalnoj operaciji".

"Znate kad će završiti ova operacija u kojoj će ruske snage pobijediti? Kada Rusi uđu u Dnjipro", otkrio je.

"Ključ specijalne operacije koju je Rusija pokrenula su biolaboratoriji u Ukrajini. Ima ih 13, jedan je bio na onom Zmijskom otoku. Rusi su prvo uništili te laboratorije. U njima je trebalo proizvesti biobombu", dodao je. Lošo tvrdi da Ukrajina nije kontrolirala te laboratorije, već je dozvolila da ih okultna oligarhija otvori na njenom tlu, a to je odobrio predsjednik Volodimir Zelenski.

"Svaki narod ima svoj genotip. Mi Hrvati imamo ilirsko-dinarski genotip. I nema nikakvih Slavena. A Srbi su 60 posto glavni genotip turski. Što su oni radili u tim laboratorijima? Proučavali su genotipe. I ako se napravi ta biološka bomba, ona može uništavati pojedine etničke skupine", nastavio je razvijati narativ Lošo.

Lošo tvrdi da je 22. veljače trebala "krenuti operacija napada ukrajinskih snaga na Krim i Donbas". Putin je to zaustavio priznanjem neovisnosti Donbasa, tvrdi Lošo.

Sumnjive su mu ukrajinske izbjeglice koje vidimo na TV-u.

"Pogledajte ove izbjeglice. Jel vi znate da postoji nešto što se zove glumci za krize? To je Hollywood razvio. Pogledajte ukrajinske izbjeglice u odnosu na naše iz Domovinskog rata. Naši su bili uplakani i ranjeni, a ovi su sređeni i dobro odjeveni", ističe.

"Više će sankcije koštati Zapad nego Rusiju", predvidio je Lošo u jednom trenutku. Rekao je da Rusiji ne treba Europa te će se okrenuti tržištima Indije i Kine.

Lošo je odjednom iskazao brigu za ljudska prava.

"Stvorila se antiruska histerija. U Zagrebu više neće izvoditi Čajkovskog! To su hitlerovske metode", konstatirao je.

Lošo je tijekom dvosatnog intervjua često govorio o "ruskoj Ukrajini" te objašnjavao kako je Ukrajina poput Jugoslavije i da jedan (veći) dio zapravo pripada Rusima. Za eskalaciju sukoba je kriv Zapad, a ne Rusija. Ukrajinu je okultna oligarhija gurnula u sukob s Rusijom. Hollywood je tvornica proizvodnje zla. Itd.

"Ovo je boj Krista i Antikrista", zaključio je Lošo i Zapad proglasio Antikristom. "Ovo je sukob unutar bijele rase, a neka druga rasa stoji sa strane i čeka", dodao je i predvidio da će sljedeći sukob biti u vezi s Tajvanom.

Zelenskom zamjera što se "oblačio u žensku odoru" i "hodao u štiklama". On je eksponent liberalnog Zapada "na kojem muškarac više nije muškarac".

Admiral je naglasio da on nije "proruski orjentiran, već prohrvatski", unaprijed odgovorivši na napade "vučjeg čopora" koji će doći. Dodao je da je "geostrateg i analitičar koji je završio mnoge škole i napisao mnoge knjige", te se požalio što ga ne zovu u Otvoreno na HTV-u. Usprotivio se tome da Hrvatska Ukrajini šalje oružje, te je rekao da se Hrvatska ne bi trebala zamjeriti Rusiji, već se držati po strani.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 22:32