Article_Top_970x250

Domaljevac: Održan radni sastanak u sklopu Twinning projekta

posavska županija

Domaljevac: Održan radni sastanak u sklopu Twinning projekta

ruj 20, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

U Skupštini Posavske županije u petak je u Domaljevcu održan radni sastanak u sklopu Twinning projekta „Osnaživanje i nastavak potpore parlamentima BiH u poslovima europskih integracija".

Sastanku je uime Twinning projekta nazočila predstavnica Narodne skupštine Mađarske Klara Szalay, glavni savjetnik za europska pitanja i koordinator Odjela za pitanja EU u Senatu Belgije Tim de Bondt i zamjenik voditelja Odsjeka za pitanja EU iz Parlamenta Austrije David Liebich.

Uime Skupštine Županije Posavske sastanku su nazočili su Blaž Župarić, predsjednik Skupštine, Mujo Puzić, zamjenik predsjednika Skupštine Lucija Matić, v.d. tajnika Skupštine i Marko Mamić, član koordinacijskog tijela za odgovor na upitnik EU u ime Skupštine Županije Posavske. Sastanku je nazočio i Franc Kljajić, koordinator Vlade Posavske županije zadužen za EU pitanja, prenosi Fena.

Predmet sastanka bila je Aktivnost 4.1.1. „Preporuke za pripremu zajedničkog akcijskog plana županijskih skupština", a cilj ovog projekta je jačanje i daljnja potpora županijskim skupštinama te pružanje potpore administrativnim strukturama vezano za poslove europskih integracija putem edukacija i reorganizacije, kao i potpora za usklađivanje zakonodavstva s normama i standardima Europske unije, navodi se na službenim stranicama Skupštine Posavske županije.

Predsjednik Skupštine Župarić upoznao je nazočne predstavnike Twinning projekta o načinu vertikalne koordinacije s Parlamentom FBiH, horizontalnoj koordinaciji i suradnji s drugim županijama u Federaciji BiH kao i horizontalnoj koordinaciji između Skupštine i Vlade Županije Posavske. Također je prezentirao ideje za poboljšanje ovih koordinacija i poboljšanje suradnje.

Predstavnici Twinning projekta Tim de Bondt i David Liebich iznijeli su svoja iskustva iz Senata Belgije i parlamenta Austrije u pitanjima koordinacije i razmjene informacija.

Na kraju sastanka dogovoreno je da se u okviru Twinning projekta u narednom razdoblju održi obuka za predstavnike Skupštine i Vlade Županije Posavske, izvjestili su iz Stručne službe Skupštine.

Dnevnik.ba

Tagovi: