StoryEditor
reforma izbornog zakona

Domagoj Knežević: Glavni krivac za propast pregovora o Izbornom zakonu u BiH je Bakir Izetbegović

Piše desk  /  06.04.2022., 11:58h
Hrvatski politički predstavnici dali su najkonstruktivnije prijedloge kako bi se riješila trenutna politička kriza koja je uzrokovana željom dijela bošnjačke političke elite da i dalje biraju hrvatske političke predstavnike, istakao je.

Gost N1 Studija uživo bio je Domagoj Knežević s Hrvatskog instituta za povijest te savjetnik ministra vanjskih poslova za BiH.

Knežević je govorio o nedavno propalim pregovorima za izbornu reformu u BiH. 

- Pregovori su sada u fazi mirovanja. Po meni, izravni krivac za njihovu propast je predsjednik SDA Bakir Izetbegović. Hrvatski politički predstavnici su bili najkonstruktivniji. Njihovi prijedlozi su bili verificirani na prethodnim pregovorima u Neumu od strane Venecijanske komisije kao prijedlozi koji akceptiraju i uključuju ukidanje svih onih diskriminacija koje su bile prema presudama Europskog suda za ljudska prava - rekao je Knežević i dodao:

- Hrvatski politički predstavnici dali su najkonstruktivnije prijedloge kako bi se riješila trenutna politička kriza koja je uzrokovana željom dijela bošnjačke političke elite da i dalje biraju hrvatske političke predstavnike. Bošnjaci su već tri puta izabrali "antihrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića" i to je dovelo do nepovjerenja između Bošnjaka i Hrvata.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 08:03