StoryEditor

Domagoj Duvnjak: Ovo je bio doživljaj za pamćenje

Piše D  /  15.04.2019., 08:04h

Prvo poluvrijeme smo odigrali fenomenalno. Krenuli smo s 0:2, a od tog trenutka smo napravili 17:9, što je izgledalo lijepo. Na kraju, naša zaslužena pobjeda - izjavio je kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak nakon što je sa suigračima svladao reprezentaciju Srbije sa 27:23, čime je osiguran plasman Hrvatske na Europsko prvenstvo 2020. godine, prenosi Večernji.hr

U zadarskoj dvorani Krešimira Ćosića okupilo se oko sedam tisuća hrvatskih navijača koji su stvorili odlično ozračje te nosili našu reprezentaciju do pobjede. 

- Zahvalio bih se navijačima. To je doživljaj koji svaki igrač pamti, pogotovo za ove mlade dečke koji su došli prvi put. To je jedan poticaj da i dalje rade i da hrvatski rukomet u budućnosti ide samo prema gore - zaključio je Duvnjak. Izbornik Lino Červar je pred dvoboje sa Srbijom istaknuo da je cilj osigurati plasman na Europsko prvenstvo dva kola prije kraja, što je njegovim izabranicima i uspjelo. 

- Pohvalio bih cijelu reprezentaciju, pokazali smo da smo bolji - rekao je Červar koji će za lipanjske dvoboje protiv Švicarske i Belgije moći kombinirati sa sastavom i pružiti priliku mlađim, neiskusnijim igračima za koje će to biti odličan test.

No, Červarove su pohvale, osim reprezentativcima, otišle i na stranu hrvatskih navijača.

- Moram pohvaliti publiku. Bila je to fantastična promocija rukometne igre. U ova dva dana što smo ovdje doživjeli smo samo najljepše trenutke. Jučer u gradu, danas na igralištu, toliko emocija, toliko zadovoljstva i entuzijazma. Bilo je stvarno impresivno - zaključio je Lino Červar.

Dnevnik.ba

 

16. travanj 2024 10:06