StoryEditor

Domaćini Eura na mukama: Hrvati su nam preoteli kamp

Piše D  /  28.12.2020., 11:12h

Baza Škotske nogometna reprezentacija za Euro 2021. biti će u Engleskoj, umjesto ‘kod kuće‘ ,objavili su iz škotskog saveza, prenose 24sata.hr.

Izbornik škotske vrste Steve Clarke odlučio se na postavljanje kampa izvan granica Škotske, unatoč tome što dvije utakmice u skupini igraju na domaćem Hampdenu.

- Pokušat ćemo sve planove za Euro 2020 izraditi i izvesti prije ožujka kako bismo se mogli koncentrirati na kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Uvjeren je da kamp ‘kod susjeda‘ može pomoći u pisanju povijesti. Škotska još nikad nije u povijesti nije došla do nokaut faze na nekom velikom natjecanju (Europsko ili Svjetsko prvenstvo), a nastup na velikoj smotri izborili su nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca protiv Srbije.

- Želimo biti prva škotska momčad koja je došla u nokaut fazu velikog turnira. Samo što odemo malo dalje i budemo malo izoliraniji pružit će nam priliku da se pravilno pripremimo - uvjereno je kazao za Daily Record.

Škoti još uvijek nisu izabrali kamp gdje će se pripremati za Euro, no sigurno je da će to biti negdje na sjeveru Engleske.

- Nemamo Oriam, koji je naša uobičajena baza. Češka je odlučila koristiti taj objekt, a Hrvati su uzeli St. Andrews koji bi i nama bio dobar objekt - požalio se Clark pa nastavio:

- Pogledali smo čega još u Škotskoj i i zaključili da želimo biti u dobrom kampu gdje se možemo usredotočiti. Ne idemo na Euro samo da bismo igrali grupnu fazu, želimo izaći iz skupine - zaključio je Clarke.

Dnevnik.ba

 

20. travanj 2024 13:11