StoryEditor
PARLAMENT BIH

Dom naroda raspravlja o HDZ-ovom prijedlogu Zakona o obrani: Komšić imenovanjem Martina Propadala u Zajednički stožer prekršio zakon

Piše Desk  /  31.01.2024., 14:29h

Povod je činjenica da je Željko Komšić prekršio Zakon o obrani jer je odlučio, unatoč protokolu Ministarstva obrane, tko će od generala Hrvata u Zajednički stožer OS BiH.

Izaslanici u Domu naroda Parlamenta BiH raspravljat će danas o načinu imenovanja generala na pozicije u Oružanim snagama BiH. 

Dom naroda raspravlja o HDZ-ovom prijedlogu Zakona o obrani 

Marina Pendeš, predsjednica Kluba Hrvata u Domu naroda PS BiH, uputila je u paralementarnu proceduru prijedlog zakona o obrani kako bi se precizirao način imenovanja generala na pozicije u Oružanim snagama. 
 
Povod je činjenica da je Željko Komšić prekršio Zakon o obrani jer je odlučio, mimo protokola Ministarstva obrane, tko će od generala Hrvata u Zajednički stožer OS BiH. 
 
Komšić prekršio Zakon o obrani BiH 
 
Kandidat Ministarstva obrane bio je Marko Stojčić, odnosno kandidat zamjenika ministra obrane Slavena Galića, ali je Komšić zanemario Galićev popis te postavio Martina Propadala.
 
Komšić, kao ni bilo koji drugi član Predsjedništva, ne može samostalno imenovati generale u Zajednički stožer, kako navodi Zakon o obrani, nego generale predlaže Ministarstvo obrane. 
 
Danas će pak biti primopredaja između starih i novih generala u Zajedničkom stožeru OS BiH. 
 
Dnevnik.ba
27. travanj 2024 12:19