StoryEditor

Dom naroda Parlamenta FBiH nije formirao Klub Srba

Piše D  /  04.10.2019., 03:10h

Izaslanik iz reda ostalih Vibor Handžić (Naša stranka) izjavio je da Dom naroda radi protivno Ustavu i Poslovniku o radu.

"Klub Srba, koji je uredno popunjen i izabran, ne može završiti konstituirajuću sjednicu jer se predstavnici SDA, SNSD i ostalih predstavnika, osim izaslanika iz reda SDP-a, ne pojavljuju na nastavku konstituirajuće sjednice Kluba. Osnovna svrha Doma naroda je da štite vitalne interese naroda. To što Dom naroda također raspravlja i o sadržaju zakona, kao i Zastupnički dom Parlamenta FBiH, je potpuno poremećena procedura u tvorničkim postavkama", naveo je on.

Neformirani klubovi, dodaje, ne mogu štititi vitalni interes, čime se onda postavlja pitanje potrebe postojanja Doma naroda uopće.

"Na stranu što Naša stranka u svojoj viziji Ustava FBiH svakako smatra da Dom naroda kao organ treba ukinuti, a mehanizam zaštite vitalnih interesa prebaciti u Zastupnički dom. Simptomatično je i to što se na sjednici Doma naroda za ova prava borimo kolega Aner Žuljević i ja, koji pripadamo predstavnicima Ostalih u Domu naroda, koji dodatno nemamo zagarantirana nikakva poslovnička i parlamentarna prava u smislu prisustva Kolegiju doma i organizovanja u Klub Ostalih", zaključio je Hnadžić, prenosi Klix.ba.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 13:28