23.05.2022., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Zurna sjednica Doma naroda Parlamentarne skupstine BiH.ARMIN DURGUT/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
hitna sjednica

Dom naroda Parlamenta BiH odbio prijedlog Kluba Bošnjaka da se osigura novac za izbore

Piše fena  /  23.05.2022., 14:54h

Prijedlog je podržalo šest izaslanika, osam je bilo protiv, dok je jedan izaslanik bio suzdržan.

Dom naroda Parlamentarne skupštin Bosne i Hercegovine, na današnjoj hitnoj sjednici, nakon rasprave o osiguranju novčanih sredstava za financiranje Općih izbora koji će biti održani 2. listopada ove godine, a koju je iniciralo pet izaslanika iz Kluba bošnjačkog narod, nije usvojio zaključak koji su oni predložili.

Predloženi zaključak predviđao je da se „nalaže ministru financija i trezora u Vijeću ministara BiH da načini prijedlog odluke o dodjeli sredstava Središnjem izbornom povjerenstvu BiH za provođenje izbora 2022. godine u iznosu od 12.528.000 KM, u skladu sa zahtjevom SIP-a, i Vijeću ministara BiH da navedenu odluku usvoji u roku od 48 sati, te da se navedena sredstva stave na raspolaganje SIP-u radi provođenja Općih izbora 2022. godine“.

Od 15 izaslanika, „za“ predloženi zaključak glasalo je njih šest, osam izaslanika je bilo protiv, a jedan suzdržan.

Iz Federacije BiH zaključak je podržalo šest izaslanika, a četiri su bila protiv. Iz RS-a četiri izaslanika su glasala protiv dok je jedan bio suzdržan.

Dnevnik.ba

23. lipanj 2022 12:56