Article_Top_970x250

Dom naroda odobrio zaduženja kod Svjetske banke i MMF-a

fbih

Dom naroda odobrio zaduženja kod Svjetske banke i MMF-a

svibnja 04, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH usvojio je odluku da se za hitne fiskalne potrebe u sklopu napora na suzbijanju širenja koronavirusa Federacija zaduži 400 milijuna KM u okviru instrumenata za brzo financiranje (RFI) Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

- Od tih 400 milijuna, 200 milijuna KM je namijenjeno županijama kako bi ublažili posljedice izazvane pandemijom - potvrdila je federalna ministrica financija Jelka Milićević dodajući da je rok otplate ovog kredita pet godina, prenosi Fena.

Navedeni iznos sredstava koristit će se da za povećane potrebe u zdravstvu i za financiranje mjera ekonomske stabilizacije.

Također, izaslanici su prihvatili i drugu odluku po kojoj se Federacija sa 19.859.900 eura zadužuje za hitni projekt za covid-19 za Bosnu i Hercegovinu. Radi se o sporazumu između Bosne i Hercegovine i Svjetske banke - Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD).

S obzirom da je navedene odluke odnosno zaduženja prihvatio ranije Zastupnički dom stupaju na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenim novinama Federacije BiH.

Dnevnik.ba