StoryEditor

Doktor i vozač pljačkali bankomate po Rijeci, razotkrio ih komadić plastike

Piše D  /  22.09.2019., 01:09h

PU primorsko-goranska priopćila je da su za provale u bankomate osumnjičena dvojica muškaraca u dobi od 54 i 50 godina.

Novi list javlja kako se radi o Marijanu Kraljeviću (54), koji je, prema službenim informacijama, nezaposleni doktor medicine te Đ. Z. (50) za kojim policija i dalje traga. 

Kraljević je rodom iz Siska, ima adresu u Zagrebu, a još uvijek anoniman Đ. Z. rodom je iz Rijeke i ima adresu na otoku Krku. 

Dvojicu muškaraca tereti se da su u utorak oko 4 sata na Kantridi uništili bankomat Erste banke.

Otkriveno je kako su pljačkaši kroz otvor za novčanice umetnuli plastičnu cijev kojom su unutrašnjost bankomata ispunili plinovitom eksplozivnom smjesom.

Nakon toga su pokrenuli detonaciju pomoću dva elektrovodiča te su tako oštetili ulaz u obližnju trgovinu i sa sobom odnijeli 958.100 kuna. 

Krali su i automobile

Ovaj tandem sumnjiči se i za pljačku bankomata u Kraljevici sredinom ožujka ove godine.

U toj pljački su primijenili sličnu metodu - koristili su prepaid MasterCard karticu kako bi otvorili metalna vratašca koja se otvaraju pri isplati novca.

Opet su izazvali detonaciju i ukrali 200 tisuća kuna. 

 

Također, osumnjičeni su kako su na području Rijeke ukrali dva automobila te su iste koristili za pljačkaške pohode. 

Policija sumnja da su jedan automobil ukrali i večer prije posljednje pljačke na Kantridi. Riječ je o 28 godina starom Fiatu Unu koji su, nakon što su ga koristili, vratili na isto mjesto odakle su ga i ukrali. Još jedan Fiat Uno ukrali su i u ožujku, uoči pljačke u Kraljevici.

Razotkrio ih komadić plastike

Neslužbeno se doznaje da je dvojac otkriven nakon dulje policijske istrage, a policiji je u rasvjetljavanju slučaja pomogao – komadić plastike. 

Naime, istraga je pokazala da je, 11 dana prije demoliranja bankomata na Kantridi, u Zagrebu korištena bankovna kartica identična onoj koja je poslužila u pljački bankomata u Kraljevici. 

Ispostavilo se i da je ista kartica korištena i u pljački na bankomatu PBZ-a koji je eksplodirao 7. travnja u Svetoj Nedjelji.

Kako piše Novi list, istraga je pokazala da je ta ista bankovna kartica više puta korištena za plaćanje u Svetoj Nedelji i Zagrebu. 

Snimke nadzorne kamere pokazale su da je njome plaćao upravo Kraljević, a utvrđeno je i da je on vlasnik te kartice.

Policija je telekomunikacijskom provjerom njegova mobitela utvrdila da se u noći kada je opljačkan bankomat u Kraljevici Marijan Kraljević u vremenu između 2 i 4 sata nalazio na području Kraljevice, javlja Novi list.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 19:19