Article_Top_970x250

Đoković u karanteni čita kontroverzne knjige: ‘Nije slučajno da su Srbi nebeski narod i starosjeditelji’

ČITA JOVANA DERETIĆA

Đoković u karanteni čita kontroverzne knjige: ‘Nije slučajno da su Srbi nebeski narod i starosjeditelji’

tra 27, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

‘Trenutno sam jako zainteresiran za alternativnu verziju srpske povijesti’.

Najbolji tenisač svijeta, Srbin, Novak Đoković, trenutno prisilno odmara od tenisa zbog pandemije koronavirusa, a vrijeme krati čitajući, pa usudimo se reći, kontroverzne knjige. Đoković je tako supruzi Jeleni otkrio da čita o alternativnoj srpskoj povijesti.

“Trenutno sam jako zainteresiran za alternativnu verziju srpske povijesti. Kada kažem alternativnu mislim na onu verziju koja nije službena. Da smo mi…”, započeo je Đoković, a onda mu je u riječ upala supruga i nastavila: “Nebeski narod”.

“Ne, nego da smo došli s Kavkaza u 7. stoljeću na balkansko područje, da smo starosjeditelji. Čitam knjige gospodina Jovana Deretića. Veliki pozdrav za profesora kojeg i osobno poznajem. Vrlo je zanimljiva knjiga, ne bih ništa govorio jer se po novinama stalno provlači nešto što kažem. Svatko od nas treba biti otvorenog uma i napraviti svoje istraživanje. Mene ove knjige jako inspiriraju. Ona izreka da su Srbi nebeski narod nije slučajna. Tu ću završiti. Težim tome da smo starosjeditelji, ima dosta dokaza. I veliki pozdrav svima koji se bore za istinu”, rekao je Đoković.

Inače, Deretić je kontroverzni srpski povjesničar koji tvrdi da je grčka mitologija prenesena iz Srbije, da su Islanđani, Norvežani i Šveđani zapravo genetski Srbi, da su rimski carevi dolazili iz Srbije, prenosi Net.hr.

Dnevnik.ba