StoryEditor

Đoković Srbiji donirao milijun eura za respiratore

Piše D  /  27.03.2020., 02:03h

Novak Đoković nije želio zaostati za Rogerom Federerom kad je u pitanju dobrotvorstvo. Nakon što su Roger i Mirka najugroženijim obiteljima u Švicarskoj donirali milijun švicarskih franaka, Novak i Jelena će borbi protiv pandemije koronavirusa u Srbiji doprinijeti s milijun eura, dakle malo više od Federerovih.

- Donirat ćemo milijun eura za kupovinu respiratora i dodatne opreme. Učinit ćemo to preko mojeg strica Gorana koji ima mrežu kontakata s utjecajnim ljudima u Kini. Ići ćemo izravno preko proizvođača. Neke respiratore smo kupili u Njemačkoj. Bit će podijeljeni tamo gdje su najpotrebniji - izvijestio je Đoković novinare preko video konferencije iz španjolske Marbelle gdje se s obitelji nalazi na pripremama za nastavak sezone.

Srbija je u petak imala 457 zaraženih koronavirusom, a bilježi i osam preminulih od pandemije. Zato je Novak poručio sunarodnjacima:

- Ostanimo pozitivni, tako se gradi imunitet. To je najbolji obrambeni mehanizam protiv uljeza!

Novak Đoković prednjači među teniskim profesionalcima kad je u pitanju zarada od turnirskih nastupa. U karijeri je uprihodio 143,6 milijuna USD. Kad se uključe i sponzorstva i druge nagrade (ekshibicije), ukupna mu se zarada procjenjuje na oko 450 milijuna USD.

Dnevnik.ba
 

17. travanj 2024 18:08