Article_Top_970x250

Đoković slavio ispred Modrića u izboru novinskih agencija

sport

Đoković slavio ispred Modrića u izboru novinskih agencija

pro 26, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Srpski tenisač Novak Đoković koji je ove godine osvojio Wimbledon i US Open te se vratio na prvo mjesto svjetske ljestvice osvojio je prvo mjesto u izboru za najboljeg sportaša Europe u 2018. godini u 61. izboru koji organizirala Poljska novinska agencija (PAP), a u kojem su sudjelovale 23 novinske agencije iz Europe.

Drugo mjesto na ljestvici zauzeo je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić.

Na trećem mjestu je svjetski prvak u formuli 1 Britanac Lewis Hamilton sa 114 bodova, četvrta je češka skijašica i snowboarderica Ester Ledecka sa 74 boda, a na petom mjestu se nalazi francuski biatlonac Martin Fourcade.

Među 10 najboljih su i austrijski skijaš Marcel Hirscher, norveška skijašica trkačica Marit Bjoergen, francuski nogometaš Antoine Greizmann, francuski atletičar Kevin Mayer, rumunjska tenisačica Simona Halep i poljski skijaš skakač Kamil Stoch, javlja Hina.

PAP najbolje sportaše Europe bira od 1958. godine, a ove godine u izboru su sudjelovali AFP (Francuska), AGERPRES (Rumunjska), ANP (Nizozemska), APA (Austrija), Anadolu Ajansi (Turska), ATA (Albanija), BELGA (Belgija), BTA (Bugarska), CTK (Češka), DPA (Njemačka), EFE (Španjolska), ELTA (Litva), HINA (Hrvatska), LETA (Litva), LUSA (Portugal), MOLDPRES (Moldavija), MTI (Mađarska), STA (Slovenija), TANJUG (Srbija), TASS (Rusija), TASR (Slovačka), UKRINFORM (Ukrajina) i PAP (Poljska).

NAJBOLJI SPORTAŠI EUROPE
1. Novak Đoković (Srb/tenis) 145
2. Luka Modrić (Hrv/nogomet) 132
3. Lewis Hamilton (VB/formula 1) 114
4. Ester Ledecka (Češ/alpsko skijanje, snowboard) 74
5. Martin Fourcade (Fra/biatlon) 69
6. Marcel Hirscher (Aut/alpsko skijanje) 67
7. Marit Bjoergen (Nor/skijaško trčanje) 59
8. Antoine Griezmann (Fra/nogomet) 43
9. Kevin Mayer (Fra/atletika) 40
10. Simona Halep (Rum/tenis) 39
10. Kamil Stoch (Polj/skijaški skokovi) 39...

Dnevnik.ba