StoryEditor

Đoković se oglasio na Facebooku, evo što je napisao o epskom meču i slavlju

Piše D  /  16.07.2019., 10:07h

Njegov epski povratak nakon dvije meč lopte 38-godišnjeg Rogera Federera i pobjeda protiv legende sporta još jednom su dokazale svu veličinu srpskog tenisača. Bila je to, ne sumnjamo, najdraža pobjeda Đokovića u karijeri kojom je možda i okončao san velikog Federera o još jednom trijumfu na Grand Slamu.

Novak se jutros oglasio na društvenim mrežama porukom za sve navijače i sve teniske zaljubljenike diljem svijeta.

‘‘Bio je to meč za vijek vjekova. Meč koji ću doživotno pamtiti i prepričavati svojoj djeci. Vječna zahvalnost Nebesima što su mi dozvolili da budem dio ovakvog spektakla. U ovom meču je svega bilo. Poštovanje Federeru na velikoj borbi‘‘, napisao je Nole i nastavio:

‘‘Tenisko “Putovanje” u posljednjih 12 mjeseci je stvarno bilo fascinantno. Vraćanje tenisu od ozljede, želja da se dostigne nivo tenisa koji bi mi dozvolio da se natječem za najveće trofeje u tenisu. Vjera u sebe, upornost, posvećenost i velika podrška mojih bližnjih su mi dozvolili da budem ovdje danas. Blagoslovljen sam i jako sam svjestan toga. ‘‘

‘‘Bilo je zadovoljstvo stvarati povijest na drevnim terenima Wimbledona i dijeliti teren ponovo s legendom našeg sporta. Nastavit ću sanjati da budem dio ovako nezaboravnih trenutaka u budućnosti‘‘, napisao je Đoković te za kraj poručio:

‘‘Uzgred, trava je bila ukusnija nego ikad.‘‘

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 20:45