StoryEditor

Dok se čeka optužnica, ide novi natječaj za montiranje respiratora

Piše D  /  19.09.2020., 03:09h

Informaciju je potvrdio Mustafa Kadribegović, v. d. direktora FUCZ-a. Razlog za raspisivanje novog natječaja, što će se dogoditi, najvjerojatnije, u utorak, jest taj što se na prvobitni nije prijavila nijedna firma.

Riječ je o raspisanom natječaju od 18. kolovoza, a do 7. rujna, kada je istekao rok, stigla je samo prijava, i to za LOT 1, i tiče se verifikacije uređaja. Bez montaže, respiratori ne mogu biti podijeljeni medicinskim ustanovama. Oni već pet mjeseci stoje u skladištu jedne privatne firme u sarajevskom Rajlovcu.

Vrijednost ugovora koji se odnosi na montiranje i postavljanje procijenjena je na 175.500 maraka. Kadribegović je rekao da još nije odlučeno o kojem će postupku biti govora, otvorenom ili izravnom, s obzirom na to da „naša država nema ovlaštenog servisera“. Jedina firma koja je ovlaštena za ovu vrstu posla je iz Srbije, ali se nije prijavila na natječaj.

Inače, trakavica s podjelom respiratora traje mjesecima, još od travnja.

U istragu nabave uređaja plaćenih 10,5 milijuna KM uključilo se Tužiteljstvo BiH, a već mjesecima su pod istragom federalni premijer Fadil Novalić, suspendirani direktor FUCZ-a Fahrudin Solak, vlasnik „Srebrene maline“ Fikret Hodžić i direktor Agencije za lijekove Aleksandar Zolak. Dosad je ispitano više od 30 svjedoka, a pitanje je dana kada će biti podignuta optužnica.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 15:42