StoryEditor
natalitetni krah

Dok Europa ubrzano izumire talijanska premijerka tvrdi: Migracije nisu rješenje

Piše fena  /  14.09.2023., 16:31h

Određene legalne migracije mogu koristiti europskim ekonomijama, ali migracije nisu rješenje za demografsku krizu na kontinentu, izjavila je u četvrtak talijanska premijerka Giorgia Meloni.

Ona se obratila samitu o demografiji u Budimpešti čiji je domaćin desničarski nacionalistički mađarski premijer Viktor Orban, njen dugogodišnji politički prijatelj.

- Mislim da kvota legalnih migracija može dati pozitivan doprinos našim ekonomijama, ali sam i dalje uvjerena kako bi bilo odgovornije da europskim građanima povjerimo rješenje krize europskog socijalnog sistema - kazala je Meloni.

Njena koalicija, koja je došla na vlast prošle godine, inzistira na nacionalističkoj agendi koja uključuje oštar pristup migraciji, obećanja da će povećati rekordno nisku stopu nataliteta u Italiji, zakone protiv LGBT roditeljstva i upotrebe stranih riječi u službenim dokumentima.

- Živimo u eri u kojoj je sve što nas definira na udaru - izjavila je Meloni i dodala da je obrana nacionalnog modela obitelji i Boga dio "velike bitke" za zaštitu čovječanstva i prava ljudi, prenosi Reuters.

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 18:57