StoryEditor
nesmetan prolaz

Dogovor Kosova i Albanije: Preko granice bez zaustavljanja

Piše desk  /  26.11.2021., 16:11h
Ministar unutarnjih poslova Albanije Bljedi Čuči rekao je da će se pre naredne ljetne sezone promet između Kosova i Albanije odvijati bez zaustavljanja na granici, prenosi Gazeta ekspres.

Čuči je rekao da je sa svojim kosovskim kolegom Dželjaljem Svečljom dogovorio da bude instaliran sustav kamera na granici i da automobili prolaze bez zaustavljanja.

"S druge strane, ovo nije deo sporazuma, ali smo na zahtjev premijera Albanije i Kosova poduzeli mere i nećemo čekati ljetnu sezonu, posebno na glavnom prelazu između naših zemalja, dogovorili smo se s ministrom unutarnjih poslova Kosova da postavimo sustav kamera na granici i da se promet odvija bez zaustavljanja, a kamere će sve snimati u smislu identiteta automobila koji prolazi uz očitavanje registarskih tablica i sve će biti automatsko bez potrebe za zaustavljanjem na granici uopće. Napravili smo i plan rada i to će biti gotovo mnogo pre početka sezone", rekao je Čuči, prenosi Kosovo Online.

Kaže da i da tijekom predstojećeg vikenda praznika u studenom neće biti kontrole na prelazima između Kosova i Albanije.

"Dali smo nalog da tijekom praznika 28. studenog nema kontrola i prepreka u prometu. Vjerujem da smo na dobrom putu da doživimo lakoću kretanja, da se ne shvati kao da smo dvije različite zemlje", rekao je Čuči.

Dnevnik.ba

12. lipanj 2024 04:47