StoryEditor
srpski član predsjedništva

Dodikova izjava uoči sastanka: Ne znam što se tu hoće, nećemo prihvatiti bilo kakvu kvalifikaciju sukoba u Ukrajini

Piše desk  /  12.06.2022., 11:46h

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik dao je izjavu za RTRS uoči sastanka u Bruxellesu s predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom.

“Ne znam još uvijek format, niti što se tu hoće. Po onom našem sustavu ako nešto prođe, proći će, ako neće, neće. Danas su iskoristiti ovaj let do Bruxellesa da utvrdimo zajedničke stavove sa strankama koalicije”, rekao je Dodik.

Istaknuo je da je Michel nedavno bio u Sarajevo i da je on s njim razgovarao nasamo.

Na sastanku s predsjednikom Europskog vijeća reći ćemo da apsolutno nismo spremni prihvatiti bilo kakvu kvalifikaciju sukoba u Ukrajini. Reći ćemo da je to tragičan sukob koji treba završiti što prije i da smo mi za mir. Reći ćemo i da smo mi mala zemlja koja nema nikakvog potencijala za doprinos bilo kakvim idejama iz Europe, ali svakako bi imala ogromnu štetu imajući u vidu našu veliku ovisnost vezano za energente, prije svega naftu, pa i plin i da su nas u tom pogledu dobri odnosi s Rusijom opredijelili da zajedno formuliramo taj stav Narodne skupštine RS-a i mi ne bi mogli ići preko toga”, naglasio je Dodik.

Kaže da će jasno te stavove iznijeti, a potom je govorio vezano za ulazak BIH u EU.

“To nije sporno. Potvrditi europski put. Vidjet ćemo što je njihova ideja. Njihovo ponašanje je do sada bilo da kažnjavaju i obustavljaju neke projekte, i to je bilo kontraproduktivno.

Što se deklaracije tiče, ne znam, pojavilo se deset papira. Treba uvažiti činjenicu da je Europa zainteresirana, jučer smo čuli da Austrijanci kažu da ne mogu razgovarati o Ukrajini dok Balkan ne uđe u EU”, rekao je Dodik.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 16:16