Article_Top_970x250

"Dodika treba cijepiti protiv nerealnih obećanja"

nihad Čolpa

"Dodika treba cijepiti protiv nerealnih obećanja"

tra 17, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Zastupnik u Parlamentu FBiH Nihad Čolpa reagirao je na današnje ponovljene izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da je mirni razlaz Bosne i Hercegovine jedina opcija.

Kako je rekao Čolpa, ako je Dodik toliko sposoban i ako je htio dokazati točnost svojih tvrdnji da entitetu RS ne treba BiH, imao je jedinstvenu povijesnu priliku da nabavi cjepivo i začepi usta svim nesposobnim političarima u FBiH.

"Zbog čega nije? Očito ni Srbija ni navodna bliskost sa Rusijom nisu pomogli, što govori o stvarnom Dodikom državničkom potencijalu. Ono što bi Dodik trebao uraditi i što bi dobro bilo za građane BiH je da se cijepi protiv nerealnih obećanja", rekao je Čolpa.

Važno je podsjetiti da je Dodik danas sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem prisustvovao vježbi Vojske i policije "Odgovor 2021". Ovom prilikom ponovio je svoje stavove da je mirni razlaz u BiH jedina opcija koja će sigurno biti ostvarena u nekom narednom periodu, uz napomenu da nije za promjenu granica jer je, kako kaže, granica između RS-a i FBiH uspostavljena međunarodnim sprazumom i definitivna i neće se mijenjati.

Dnevnik.ba