StoryEditor
podgorica

Dodika dočekali prosvjednici u Crnoj Gori: "Putinovi poklisari nisu dobrodošli"

Piše desk  /  27.02.2024., 14:11h

Grupa Podgoričana okupila se kod zgrade skupštine provjedujući zbog dolaska Milorada Dodika koji se sastao s predsjednikom skupštine Andrijom Mandićem.

Demonstranti koji su se okupili pred sjedištem Skupštine Crne Gore nosili su transparente sa natpisima: "Da je vječna Bosna i Hercegovina", "Putinovi poklisari nisu dobrodošli", "za cjelovitu i nedjeljivu BiH", "Dodik nije put u Europu", "Nećemo Republiku Srpsku u Crnoj Gori", "Srebrenica je genocid", "Štrpci 27.02.1993", "Dalje ruke od promjene granica" i slično.

Kako javljaju podgoričke Vijesti, jedna od okupljenih na prosvjedu Tanja Pavičević poručila je da su na današnji dan ubijeni ljudi u Štrpcima, a ovim današnjim činom Crna Gora ih "ponovo ubija".

"To je suština ove priče i zato smo danas ovdje. Mi ne dajemo podršku zločincima, da vidimo tko im daje", poručila je ona.

Također, istaknut je i transparent na kojem piše: "Sivi soko, a ne kukavica, Crnogorac, a ne posrbica", u čijem vrhu je natpis - Patriotski pokret otpora Lovćenske straže 1990.

Lovćenske straže je naziv za crnogorsku organizaciju koja se protivila rušenju Njegoševog mauzoleja na Lovćenu. Osnovana je na Cetinju prvog studenog 1990. godine od strane crnogorskih rodoljuba i pristalica nezavisnosti.

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 07:11