StoryEditor
formiranje vlasti

Dodik: Zvali su me Bakirovi prijatelji i molili da ga ne ostavim na cjedilu

Piše desk  /  15.12.2022., 19:47h

Predsjednik Republike Srpske i čelnik SNSD-a Milorad Dodik imao je obraćanje nakon sastanka na kojem je potpisan Sporazum o formiranju vlasni u BiH na državnoj razini.

Riječ o dokumentu "Smjernice, načela i ciljevi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na razini BiH za razdoblje 2022. – 2026. godine". Dodik je rekao da je uložen ozbiljan napor kako bi došli što efikasnijeg formiranja vlasti u BiH, piše N1.

"Treba biti više dobrih vijesti nego izlika"

"Uložen je ozbiljan napor kako bi došli do efikasnog formiranja vlasti. Usvajanje nekoliko dokumenata, razvojnih planova, deblokada.

Mislim da smo izabrali i dobar dan, kada BiH treba da dobije kandidatski status. Sve skupa trebalo bi da bude više dobrih vijesti nego razlika. Imamo razlika oko NATO-a, ali nitko nije napustio svoje pozicije oko toga i nismo gubili vrijeme. BiH ima svoj plan reformi vezano za obranu i suradnju s NATO-om.

Želim kazati da su pregovarači bili uporni u nastojanju da osiguraju pozicije, ali jednako i fleksibilni. Mislim da trebamo obilježiti da je na jedan neobično brz način došlo do konsenzusa i dogovora za BiH", rekao je Dodik, javlja N1 BiH.

"Zvali su me prijatelji Bakira Izetbegovića, molili me da ga ne ostavim na cjedilu"

"Mislim da je po prvi put da smo svi zajedno rekli da idemo dalje i da vidimo što možemo napraviti. Suradnja s NATO-om će se nastaviti, sve je to jasno, nitko to ne spori.

HDZ ima svoje pozicije oko NATO-a, Osmorka svoje, mi mislimo da ne treba. Imamo suradnje, plan reformi, ništa nismo mijenjali u tom planu reformi. Moram primijetiti ozbiljne razlike, ovaj put imamo dogovore i programska načela kojih nije bilo u prošlom vremenu jer je SDA blokirala formiranje Vijeća ministara", kazao je Dodik.

Na kraju je Dodik, odgovarajući na pitanja novinara, još poručio: "Kad je bilo Osmorke nitko me nije zvao da moram s njima, ali su me zvali neki Bakirovi prijatelji sa strane i molili da ga ne ostavim na cjedilu".

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 19:58