Article_Top_970x250

Dodik zbog Izetbegovićevog intervjua pozvao predstavnike RS da napuste organe BiH

reakcije

Dodik zbog Izetbegovićevog intervjua pozvao predstavnike RS da napuste organe BiH

stu 14, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, predsjednik DNS-a Marko Pavić i predsjednik SP-a Petar Đokić pozivaju srpske predstavnike u državnim institucijama BiH da obustave rad i napuste te institucije zbog izjava Bakira Izetbegovića tijekom intervjua za DW.

"Pozivamo partije okupljene u Savezu za promjene koji čine vlast u državnim institucijama BiH da bez odlaganja napuste organe BiH i vrate se na konsultacije u Republiku Srpsku, gdje bi sa ostalim partijama koje su prisutne u sadašnjem sazivu Narodne skupštine RS postigle dogovor o zajedničkom odgovoru", navodi se zajedničkom priopćenju SNSD-a, DNS-a i SP-a.

U priopćenju se ističe da je "izjava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da bi ratom rješavao unutrnja politička pitanja u BiH izazvala uznemiranje ne samo u Republici Srpskoj, već i u cijeloj regiji". 

"Ulje na vatru dodalo je i Izetbegovićevo zalaganje za priznavanje lažne države Kosovo, što je ugrozilo napore Srbije da se na Balkanu očuva mir i stabilnost kao preduvjet napretka svih. Smatramo da napuštanje institucija BiH nije više pitanje vašeg izbora, već vaše odgvornosti prema Republici Srpskoj", naglašava se u priopćenju SNSD-a, DNS-a i SP-a.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250